AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, TTB Başkanı Fincancı’nın gözaltına alınmasının ardından yaptığı paylaşımda ‘kayyum’ mesajı verdi. Tayyar, "Savcılık, Fincancı’nın görevden alınmasını talep etti. Talep yerinde görülürse TTB Başkanlığı’na ‘kayyım’ atanabilir" ifadelerini kullandı.

TTB Başkanı Fincancı gözaltına alındı, AKP'li isimden 'kayyum' mesajı geldi

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında ‘kayyum’ mesajı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fincancı ve Türk Tabipler Birliği yönetiminin de görevden alınması için nöbetçi asliye hukuk mahkemesine talepte bulunduğuna dikkat çeken Fincancı, talep yerinde görülürse TTB Başkanlığı’na ‘kayyum’ atanabileceğini söyledi.

Tayyar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü propagandası yapmaktan gözaltına alındı. Ayrıca savcılık, Fincancı’nın görevden alınmasını talep etti. Talep yerinde görülürse TTB Başkanlığı’na ‘kayyım’ atanabilir."

FİNCANCI HAKKKINDA GÖZALTI KARARI

Fincancı, Irak'ın kuzeyinde PKK'ye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri incelediğini belirterek, "Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasında, bağımsız heyetlerin bölgede inceleme yapmasının uluslararası sözleşmeler gereği zorunlu olduğunu belirten Fincancı, "Uluslararası sözleşmelerin uygulanması ve kimyasal silahların kullanımını yasaklayan Cenevre Sözleşmesi kapsamında böyle bir iddia ortaya çıktığında nasıl bir araştırma yapılacağı da Minnesota Protokolü’nün ilkelerinin ele alınması gerekiyor" demişti.

Açıklamalarının ardından Fincancı hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılmış, Fincancı iktidar tarafından da hedef gösterilmişti.