TTB, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın "Ben şimdi Türk Tabipleri Birliği'nin, siyasette olan bir kardeşiniz olarak tabiplerin hakkını savunduğuna şahit değilim" iddialarına "Son bir yılda yürüttüğümüz #EmekBizimSözBizim eylem sürecine ilişkin ayrıntılı bilgileri emniyet güçlerinden edinebilirsiniz!" şeklinde yanıt verdi.

TTB'den Bozdağ'ın iddialarına yanıt: Bilgileri emniyet güçlerinden edinebilirsiniz

Türk Tabipler Birliği, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın "Ben şimdi Türk Tabipleri Birliği'nin, siyasette olan bir kardeşiniz olarak tabiplerin hakkını savunduğuna şahit değilim" açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ‘emek bizim, söz bizim’ eylem sürecine dikkat çekilerek, “Son bir yılda yürüttüğümüz #EmekBizimSözBizim eylem sürecine ilişkin ayrıntılı bilgileri sosyal medya hesaplarımızdan, internet sitemizden, çalışma raporumuzdan; bize inanmıyorsanız da emniyet güçlerinden edinebilirsiniz!” denildi.

“İKTİDAR ZARAR GÖRSÜN”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK) Dedeman Otel'de düzenlenen "İnsan Hakları Kurulları Birinci Bölgesel Toplantısı"nda TTB’nin hekimlerin haklarını savunmadığını ve Türkiye'deki tabiplerin mesleki menfaatleri, meslekleri ve diğer alandaki işlerinin daha iyi olması için öneride bulunmadığını savunmuştu.

Bozdağ, açıklamasında şunlara yer vermişti:

“Ben şimdi Türk Tabipleri Birliğinin, siyasette olan bir kardeşiniz olarak tabiplerin hakkını savunduğuna şahit değilim. Sadece iktidarın zarar göreceği bir şey varsa orada iktidar zarar görsün diye, tabiplerin menfaati olsun diye değil. Bugüne kadar Tabipler Birliğinin, Türkiye'deki tabiplerimizin mesleki menfaatleri, meslekleri ve diğer alandaki işlerinin daha iyi olması için sundukları tek bir tedbir, tek bir öneri yoktur.”