Günlük vaka sayılarının 50 binin üzerinde olduğuna dikkat çeken TTB, dün gerçekleştirdiği çevrimiçi basın toplantısıyla 15 Nisan günü ülkenin dört bir yanında “Ölümleri durdurun” sloganıyla buluşma çağrısı yaptı.

TTB’den iktidara uyarı: Tüm kentlerde ‘ölümleri durdurun’ buluşması gerçekleştirilecek

HABER MERKEZİ

“Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz” sloganıyla Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çevrimiçi platformda gerçekleştirdiği basın açıklamasına 65 tabip odası başkanı ve yönetimi katıldı. Toplantıda TTB olarak iktidarı uyarmak ve topluma çağrıda bulunmak için 15 Nisan günü Ankara’da Sağlık Bakanlığı ve tüm kentlerde sağlık müdürlükleri önünde buluşacakları duyuruldu.

Basın metnini okuyan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı şu ifadeleri kullandı: “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar, başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan Covid-19 pandemisi üçüncü ve en büyük pikini yapıyor. Günlük vaka sayıları elli bini aştı, can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi iki yüz elliyi aştı.”

YOĞUN BAKIMLARDA YER YOK

Yoğun bakımlardaki doluluğa dikkat çeken Fincancı, “Hastanelerimiz Covid-19 hastalarıyla doldu, yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor, yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz” diye konuştu.

YAŞAM HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ

“Yeter!” diye haykıran Fincancı, “TTB olarak bütün sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte iktidarı uyarmak, topluma çağrıda bulunmak için 15 Nisan’da saat 12.30’da “Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz! Ölümleri Durdurun!” sloganıyla Ankara’da Sağlık Bakanlığı ve Türkiye’nin bütün illerinde de Sağlık Müdürlükleri önünde olacağız” dedi.