TTB, bu akşamdan itibaren beş gün boyunda saat 21.00’da ışık açıp kapama eylemi için çağrı yaptı. TTB’den yapılan açıklamada, ışık açıp kapama eylemin bir uyarı olduğunun da altı çizilerek, “Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı ortak ses çıkarmaya, tek yürek olmaya çağırıyoruz” dendi.

TTB’den ışık açıp kapama eylemi çağrısı: Bu ışıklar birer uyarıdır

HABER MERKEZİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, “Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor" diyerek ışık açıp kapama eylemi çağrısı yaptı.

TTB’den yapılan açıklamada, bu akşamdan itibaren beş gün boyunda saat 21.00’da ışık açıp kapama eylemi için çağrı yapılarak, “Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı ortak ses çıkarmaya, tek yürek olmaya çağırıyoruz” denilerek, “Alkış değil haklarımızı istiyoruz demek için, ‘Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor’ diyerek bugün itibariyle başlayıp beş gün boyunca 21.00’da ışık açıp kapama eylemi gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.

1 MİLYON 60 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI

“Bu ışıklar birer uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde eylemliliklerimizi yaygınlaştıracağımızın, ülkemizdeki 1 milyon 60 bin sağlık çalışanının göreve zorlanmış olacağının bilinmesini istiyoruz” denilen açıklamada, “Salgın tüm yıkıcı etkisi ile devam ediyor. Her gün meslektaşlarımızı Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülmemesi ve salgınla mücadelenin yalnızca sağlık kurumları ve sağlık çalışanları üzerinden yapılması nedeniyle tükendik!” ifadeleri de yer aldı.