Fahrettin Koca'nın, Koronavirüs testi her pozitif çıkan hasta değildir" ifadelerine tepki gösteren TTB, "6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz" açıklaması yaptı.

TTB’den Koca’ya vaka sayısı tepkisi: Gerçekleri gizlediniz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) "Koronavirüs testi her pozitif çıkan hasta değildir" şeklinde açıklama yapan ve günlük tabloda sadece 'hasta' sayısının verildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına tepki gösterdi

TTB’nin oysal medya hesabından yapılan açıklamada, "6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız" ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "vaka sayısının gizlendiği" iddialarına yanıt verdi. Koca, "pozitif çıkan her kişinin hasta değil vaka olduğu" vurgusunu yaptı.

"Bizim verdiğimiz ‘hasta’ sayısı" diyen Koca, "Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Günlük verilen, daha doğrusu hasta sayısı sadece hastaneye yatan hasta sayısı değildir. Hasta olarak semptomu olan kişilerden bahsediyoruz. Semptomu olan, hastanede yatmayan ve yatan kişileri günlük hasta sayısı olarak vermiş oluyoruz" diye konuştu.

Koca'nın açıklamasının ardından "Vaka sayısı kaç" diye soran TTB, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız. #vakasayısıkaç"