Türk Tabipleri Birliği (TTB), TSK'nin kimyasal silah kullanıldığı iddiası hakkında yaptığı yorum sonrası hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında açıklama yaptı. TTB'nin açıklamasında Fincancı'ya destek mesajı verilerek, "Dün olduğu gibi, bugün de yaşamın ve hakikatin yanında olmayı sürdüreceğiz" denildi.

TTB'den Şebnem Korur Fincancı’ya destek açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya destek açıklaması yaptı.

TTB'den yapılan açıklama şöyle:

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın bir yayın organında uzmanlık alanına dair yaptığı açıklamaların ardından hedef gösterilmesini üzülerek takip etmekteyiz.

Şebnem Korur Fincancı hocamız her zaman yaşamın ve yaşatmanın yanında; silahın ve şiddetin karşısında yer almıştır. Bu yönüyle kanalın yayın politikası ve haber diliyle hocamızın ifade ettikleri arasında bir bağ yoktur.

Şebnem Korur Fincancı’nın hiçbir kurum ve kuruluşu hedef almayan, hakikatin ortaya çıkmasına yönelik bilimsel yöntemi dile getirdiği açıklamaları nedeniyle hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz.

Birçok etik ilke ve uluslararası sözleşme hekimler olarak bizlere, yaşamın ve yaşatmanın yanında yer alma sorumluluğunu vermektedir. Bizler de dün olduğu gibi, bugün de yaşamın ve hakikatin yanında olmayı sürdüreceğiz."