TTB: G(ö)rev son değil başlangıç!

Tolga UĞUR

Türk Tabipleri Birliği (TTB) geçen hafta düzenlenen grevle ilgili basın toplantısı düzenledi. Tabip odalarının katılımıyla İstanbul Tabip Odası’nın Cağaloğlu’ndaki binasında yapılan açıklamayı TTB Merkez Konsey üyesi Çiğdem Arslan okudu.

“Bütün Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz büyük g(ö)rev bir son değil, bir başlangıçtır” denilen açıklamada “Bolca açılan tıp fakülteleri, sadece binalarla ve hak etmeyenlere liyakatsiz peşkeş çekilen kadrolarla doldurulacak yerler değildir sağlığımızın-geleceğimizin altını oyuyorsunuz” eleştirisinde bulunuldu.


Arslan, düzenlenen grevi bir son olmadığını vurgulayarak iktidarı ve Sağlık Bakanlığı’nı uyardı: “Emek bizim söz bizim’ diye haykıran başta asistan ve genç hekimler olmak üzere bütün meslektaşlarımızdan, bütün sağlık çalışanlarından aldığımız güçle devam ediyoruz! Tabip odalarımızla birlikte oluşturacağımız yeni eylem takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Sağlık Bakanı artık sana âlemden çıkıp biz sağlık çalışanlarının sorunlarını görmeli, bizleri duymalı, aramızda olmalı.” Hekimlerin güvencesiz çalıştırıldığını hatırlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvencesizleştirilen bir diğer hekim grubu olan işyeri hekimlerimizin yüzde 38’i işini kaybetme korkusu yaşamakta; yüzde 37’si ücretlerini ve maaşlarının bir kısmını ya da tamamını alamamakta. Satılan her hastaneden; kamudan sağlık hizmeti alamayan, özellerin eline terk edilen fakirleşen toplumdan iktidar sorumludur.”