TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, Merkez Konsey üyeleri hakkında ‘örgüt üyeliği’ soruşturması başlatıldığını belirtti. Başlatılan soruşturmanın 'tesadüfen fark edildiğini" ve gizlilik kararı bulunduğunu belirten Bulut, "Dosyanın içinde ne var, neyle suçlanıyoruz, bilmiyoruz. Tek örgütümüz Türk Tabipleri Birliği” dedi.

TTB Merkez Konsey üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı: "Tesadüfen fark edildi"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, Merkez Konsey üyeleri hakkında ‘örgüt üyeliği’ soruşturması başlatıldığını açıkladı.

TTB Merkez Konseyi, önceki gün gazetecilerle bir araya gelerek, son dönemdeki yargı süreçlerine ilişkin gelişmeleri paylaştı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, merkez konsey üyelerine yönelik örgüt üyeliği suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın, avukatlar tarafından tesadüfen fark edildiğini, ardından gizlilik kararı uygulandığını belirtti.

Üyelerin ne ile suçlandığının bilinmediğini vurgulayan Bulut, “Dosyanın içinde ne var, neyle suçlanıyoruz, bilmiyoruz. Bir örgüt suçlaması var ama ne olduğunu bilmiyoruz. Bütün soruşturmaları bir savcı açtı. Birbirine bağlantılı olarak görülüyor. Tek örgütümüz Türk Tabipleri Birliği. Bilmenizi isterim” diye konuştu.

“YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPACAĞIZ”

Merkez Konseyi üyesi Kazım Doğan Eroğullar ise soruşturma savcısıyla görüşmek istediklerini ancak kabul edilmediğini, dosya hakkında hiçbir bilgi alamadıklarını ifade etti.

Eroğulları, TTB yasasına göre kayyum olmadığını, görevden alınma durumunda mevcut delegelerden 5’inin konseyi 1 ay içinde seçime götürmek görevlendirileceğini kaydederek, “Olası bütün senaryoları çalıştık. Karar alırken örgütümüzle birlikte alırız. Olası bir görevden alınmada, örgütümüzü toplayacağız ve yapılması gereken ne varsa yapacağız” dedi.

TTB 2’inci Başkanı Ali İhsan Ökten de soruşturmanın, görevden alma davasına dayanak oluşturmak amacıyla açılmış olabileceğini değerlendirdiklerini kaydetti.

“ALGI OPERASYONLARI BUNLARLA SINIRLI KALMADI”

“Fincancı; haksız, hukuksuz ve antidemokratik yöntemle şu an tutuklu olarak cezaevinde” diyen Ökten, “Bununla da kalınmadı, Merkez Konsey’in görevden alınması için dava açıldı; yetmedi, anayasal koruma altında olmasına rağmen TTB yasa değişikliği gündeme getirildi. Algı operasyonları bunlarla da kalmadı, konseyin tüm üyeleri hakkında örgüt üyeliğinden soruşturma açıldı” ifadelerini kullandı.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Nursel Şahin ise, Fincancı’nın tartışmalı konuşmasının TTB adına yapılmadığını kaydederek, “TTB ve Merkez Konseyi, başkanına ve örgütüne sahip çıkmak zorunda. Bir bilim insanının, ifade özgürlüğü çerçevesindeki görüş açıklamasına bu denli yapılan saldırıya karşı birlik ve bütünlük gösteriyoruz. Hukuksuzluğa ve suçlanmasına denk gelmeyen yargılamaya ve utukluluk haline itiraz ediyoruz. Gözaltı ve tutukluluk sırasında uğradığı insan hakkı ihlallerine ve topluma verilen gözdağına karşı çıkıyoruz” şeklinde konuştu.