Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut, 27 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak olan TTB Merkez Konseyi Üyelerinin davasına katılım çağrısı yaptı

"TTB Merkez Konseyi Üyelerine sahip çıkalım”

BİRGÜN / ANKARA

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması nedeniyle gözaltına alınıp bir hafta süren gözaltıdan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan TTB Merkez Konseyi üyeleri 27 Aralık’ta Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi bir açıklama yapan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, “Yaşamdan ve barıştan yana tavır alan TTB’nin yanındayız” dedi.

“Evrensel iyi hekimlik değerleri olan yaşamı ve barışı savunan TTB yöneticileri yargılanamaz” diyen Bulut, 27 Aralık’ta Ankara Adliyesi’nde saat 9:00’da görülecek davaya ilişkin katılım çağrısı yaptı.

“Hekimlik değerlerini savunuyoruz”

Hekimlik meslek etiğinin insan yaşamını en yüce değer olarak kabul ettiğini vurgulayan Bulut, şunları söyledi:

“Bu mesleğin icrasının asıl amacı insanı yaşatmak ve hayatın sağlıklı devam etmesini sağlamaktır. İnsan yaşamı için en önemli tehdit başta savaş olmak üzere, hastalıklar ve yoksulluktur. Bütün çatışmalı durumlarda insanların yaşam alanları ve yaşamı yok edilmektedir. Savaş ciddi bir halk sağlığı sorununa yol açmaktadır.
Dünya Tabip Birlikleri, hekimlere ve hekim örgütlerine çatışmalı ortamlar için otoriteye karşı uyarıda bulunmayı önermektedir. Dünya Tabip Birlikleri, TTB Merkez Konseyi'nin yaptığı basın açıklamasının hekimlik görev ve sorumluluğu gereği olduğunu belirterek desteklemiştir. Temel görevi yaşatmak olan bir mesleğin mensupları, bizler, uzun birikimlerin sonucu olarak elde edilen iyi hekimlik değerlerini, her koşul ve ortamda savunmaya devam edeceğiz.”