Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının istifalarının kabul edilmeyeceğine ilişkin karara tepki gösteren TTB, "ağlık çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

TTB: Sağlık çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez

Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının istifalarının kabul edilmeyeceğinin bildirilmesini ardından bir açıklama yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19)salgınının meslek hastalığı kabul edilmemesi ve sağlıkçılara düzenli test yapılmadığı hatırlatılan açıklamada, "Sağlık çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez" denildi.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Pandeminin 8. ayında COVİD-19 Meslek Hastalığı Sayılmazken, Sağlıkçılara düzenli test yapılmazken; Sağlık Çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzası ile 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede koronavirüs salgını sürecinde kamu sağlık hizmetinin etkin ve kesintisiz şekilde sürmesi gerekçesiyle yapılan düzenlemeler kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Buna göre, Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının istifalarının kabul edilmeyeceğini açıklamış, malulen emeklilikler dışında emeklilik işlemleri de askıya almıştı.

Öte yandan evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat gibi yasal mazeret izinleri hariç Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durdurulmuştu.