TÜBİTAK başkanı: Hayatın her aşamasında robot kullanacağız

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, "Artık sosyal robotları ve uzayın derinliklerini konuşuyoruz. Robotu sanayileşmede ve ileri üretim süreçlerinde değil, hayatın her aşamasında kullanacağız" dedi.

Mersin'de düzenlenen "FRC Mersin Off Season 2019 Liseler Arası Robotik Turnuvası"nın açılış töreninde konuşan Mandal, "Sizler bunu şimdiden yapan arkadaşlarımızsınız. O yüzden bizlerin size destek verme çabası içerisinde olmamız gerekiyor. Robot dediğimiz kavram yıllar öncesinde belli kol hareketleriyle endüstride kullanılmaya başlandı. Bugün gelmiş olduğumuz aşamada artık sosyal robotları ve uzayın derinliklerini konuşuyoruz" dedi.

Mandal, "Robotu sanayileşmede ve ileri üretim süreçlerinde değil, hayatın her aşamasında kullanacağız. Sizin yapmış olduğunuz katkı sadece robot yarışması değil, geleceğin teknolojilerinin gelişmesindeki anahtar süreç. Ülkemize hem bölgesel hem de küresel lider olma pozisyonunda yaptığınız katkıların önemli bir rolü var. Gençlerimiz ülkemizin geleceği için çok kıymetli" diye konuştu.