Koronavirüs nedeniyle yurttaşların mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılırken, evde yapılabilecekler listesine TÜBİTAK dergilerini okumak da eklendi. TÜBİTAK'ın tüm dergileri ücretsiz erişime açıldı

TÜBİTAK dergileri ücretsiz erişime açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde vakit geçirecek çocuklar için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) dergilerinin tamamını ücretsiz erişime açtıklarını duyurdu.

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tehlikesine karşı tedbirlerimizi almalı kalabalıklardan uzak durmalıyız. Bu vesileyle evde vakit geçirecek başta çocuklarımız için TÜBİTAK dergilerinin tamamını ücretsiz erişime açtık" dedi.

Dergilere services.tubitak.gov.tr/edergi adresinden ulaşılabiliyor.

Öte yandan tüm günü evde sıkılarak geçirmek yerine tek tuşla dünyanın dört bir yanındaki müzelerde gezintiye çıkmak, ünlü sanatçıların eserlerini incelemek de mümkün.

Google’ın Kültür-Sanat özelliği dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce müze ve sanat galerisini cep telefonuna sığdırdı. 2017’de ‘Google Arts & Culture’ hizmetini devreye sokan Google, kültür ve sanat dünyasını ekrana taşıyarak en kapsamlı haliyle keşfetmeyi mümkün hale getirdi.

Google Arama ve Google Haritalar üzerinde sanatla ilgili yapılacak aramalar, dünyanın dört bir yanındaki en ünlü müzelerin sanal turlarını ve çevrimiçi sergilerini sunmak için dünya çapında 500'den fazla müze ve galeriyi bir araya getiriyor.

Ziyaret edilebilecek müzelerle ilgili bilgi almak için tıklayın...