TÜGVA, Müslüman Kardeşler'in kitabını üniversitelere gönderdi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı TÜGVA, şeriatçı örgüt Müslüman Kardeşler’in (İhvan) kurucusu Hasan El-Benna’nın “Davet Esasları” isimli kitabını üniversitelere kaynak kitap olarak önerdi. Daha önce, üniversitelilere yönelik düzenlediği “Fikir Akademisi”nde, IŞİD eylemlerini “Sünni devrim” olarak değerlendiren Karadavi’nin ve İsmailağa Cemaati’nden Hüsrev Erdaş’ın kitaplarını öğrencilere okutan TÜGVA’nın bu kez de Müslüman Kardeşler’in kurucusunun kitabını kaynak olarak göstermesi tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzaladığı iş birliği anlaşmalarıyla eğitimde etkinliğini artıran ve okullarda “Değerler Eğitimi” adı altında verilen derslere eğitimci göndermesinin önü açılan vakfın öğrencilere yönelik skandal uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. ABD ve birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin de terör listesinde yer alan İhvan’ın kurucusu Hasan El-Benna, üniversiteliye “kaynak kitap” oldu. TÜGVA’nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılan “Davet Esasları” kitabı, “Diriliş kaynağı okumak olan gençlik için kitap tavsiyelerimiz” ifadeleriyle duyuruldu.

Müslüman Kardeşler’i kuran Hasan El-Benna çok sayıda suikast olayına karıştı. Hasan El-Benna 1949’da başkent Kahire’de öldürüldü.