Gazeteci Metin Cihan, kendisine eski bir TÜGVA çalışanının ilettiğini belirttiği bazı listeler paylaştı. TÜGVA’nın, onlarca ismi ‘torpille’ çeşitli devlet kurumlarındaki kadrolara yerleştirdiği öne sürülüyor. Sosyal medyada gündem olan listeler için TÜGVA’dan henüz bir açıklama yapılmazken Metin Cihan, “TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” dedi.

TÜGVA’ya ait olduğu öne sürülen kadrolaşma listeleri gündemde!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya ait olduğu öne sürülen bazı ‘kadrolaşma listeleri’ ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından paylaştığı belgeler için, “TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” dedi.

Gazeteci Metin Cihan, kişisel Twitter hesabından, eski bir TÜGVA çalışanının kendisine ulaştırdığını belirttiği bazı belgeleri paylaştı.

“TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” diyen Cihan, “Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, FETÖ diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar” dedi.

Cihan, bir excel listesi paylaşıp listenin aslında paylaştığı kısımdan daha uzun olduğunu belirtti ve “Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir” ifadelerini kullandı.

Cihan’ın paylaştığı listede onlarca kişinin çalıştığı kurumlar, mülakata girecekleri yer ve tarih, yerleşmek istedikleri kurumlar ile ‘referans’ olarak tanımlanan torpil aracılarının yazılı olduğu görülüyor. Hemen hepsinin TÜGVA’da çeşitli kademelerde görevli olduğu görülen listede bu kişilerin telefon numaraları da yer alıyor.

Listede ismi olan kişilerin karşılarında atanmak istediklerini belirttikleri hakimlik, kaymakamlık, polislik gibi birçok meslek yer alıyor.

Ayrıca astsubay aday listesi, polis özel harekat aday listesi ve subay aday listesi de yer alıyor.

Cihan, yine paylaştığı başka bir belgede ise, “Yapılanma TÜGVA’dan ibaret değil” diyerek öğrenci yurtlarına ilişkin paylaştığı bir liste için şunları yazdı:

“Örneğin yurtlara çökmek için 7 oluşum toplantı yapıyor. Liste hazırlanıyor, talepler iletiliyor, sonra aralarında paylaşım yapılıyor. İlk listede 821, ikincide 285 bina var. Yani öğrenciler yurt bulamazken meğer mevcut binalar bunlara dağıtılmış.”

ESKİ TÜGVA ÇALIŞANININ İDDİALARI

Metin Cihan, belgeyi kendisiyle paylaşan eski TÜGVA çalışanının mesajını da paylaştı. Eski çalışanın ifadesi şöyle:

“TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyonlarca kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Bende zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim.”

“Bu adrese bağlı bir link olurdu o link bir seferlik gönderilir kişi atanmak istediği bilgileri buraya girerdi. Sonra bu liste E.E, E.E, İ.E ve F.D’nin yaptığı değerlendirmenin ardından yukarıya gönderilirdi. Bu listelerden birçoğu atanırdı. Benim gönderdiğim sadece bir kısmıdır. Bu mail de bir kıza yapılan taciz yazışması da var. Şu anda bu işleri teşkilata bakan İ.B ve ekibi yürütüyor. İllerden verileri toplayıp işlem yapıyorlar. İ. daha önce bağcılar belediyesinden maaş alıp işe gitmemesiyle gündem olmuştu. Vakıfta görev yapanların hepsi bir kurumda çalışıyor. Hepsini yazacağım.”

Metin Cihan’ın paylaştığı listeler, sosyal medyanın gündemi oldu.