Düşük çıkan enflasyon verileriyle ilgili konuşan TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam” dedi.

TÜİK Başkanı’ndan ‘Enflasyon verileriyle oynanıyor mu?’ sorusuna yanıt

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Sait Erdal Dinçer, ülkedeki görülmemiş hayat pahalılığına rağmen beklenenden düşük çıkan enflasyon veriline müdahale edilip edilmediğine ilişkin soruyu yanıtladı.

Dünya gazetesinden Alaattin Aktaş'a konuşan TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, TÜİK'in enflasyon verilerini düşük gösterdiği eleştirilerine ilişkin “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Dinçer, kurumun içinden hiç kimsenin enflasyonun yanlış açıklanmasına sessiz kalmayacağını savunarak, “Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur; yani başkanın kim olduğunu boş verin. Siz sanıyor musunuz ki TÜİK’te enflasyon hesaplamasıyla ilgili birimde çalışan yüzlerce arkadaşım ortaya koydukları orandan çok farklı bir açıklama yapılmasını sineye çeker, hiç sesini çıkarmaz” diye konuştu.