Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne veda ettikten sonra lig sonuncusu Gaziantepspor’u da yenemedi. Rakibiyle1-1 berabere kalan sarı-lacivertlilerin zirve için ümidi kalmadı

Tükeniş!

Fenerbahçe haftalardır devam eden başarısız performanslarına bir yenisini daha ekledi ve lig sonuncusu Gaziantep deplasmanında 2 puan bıraktı.

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının geneli özellikle de son yarım saati bu sezon neden iki takımın da hedefledikleri yerin çok altında olduklarının bir göstergesiydi adeta. İlk 1 saat boyunca da hatalı paslar, oyun zekası yerlerde sürünen futbolcular ve anlamsız hücum denemelerinin sonu gelmiyordu adeta ancak o sürenin bittiği anda bu tabloyu daha da vahim yapan bir durum gerçekleşti. İki takım da yoruldu, orta sahalar sahadan silindi ve Gaziantep’teki maç topu ayağına alanın 20-30 metre kat edebildiği bir şirket halı saha maçına dönüştü. Bu tür durumlarda eğer sahada kaliteli hücum oyuncuları yer alıyorsa genelde gol sayısının arttığı maçlar izleriz. Ancak kalite düşük olduğunda özellikle taraf olanlar için ızdıraba dönüşen bir karşılaşma oluyor. Advocaat bu durumu oyuna iki taze hücum oyuncusu sokarak lehine çevirmek istedi, ancak takımının asıl problemi kondisyon değil kaliteydi ki Hollandalı bunun bilincinde, sürekli bundan şikayet ediyor, ama çaresizliğini de dile getirmekten çekinmiyor. Bu kalitesizlikle ilgili bir örnek verelim. 52. Dakikada Alper Potuk sol içten girdiği pozisyonda ceza sahası ön çizgisine kadar kat etti ve karşısında onu ilk anda iyi karşılayamamış bir defans oyuncusu vardı. Sağ tarafına doğru bir adamın atıp topu kaleye gönderme şansı varken o, kendisinden daha çapraz pozisyonda olan Moussa Sow’a pas vermeyi tercih etti ama Sow ofsayt pozisyonundaydı.

Fenerbahçe kötü kadro planlaması, sezon başında yanlış zamanda, yanlış teknik adam seçiminin sonuçlarını her geçen hafta daha can sıkıcı biçimde yaşamaya devam ediyor. Bu tür sezonlar taraftarlar için bir işkenceye dönüşürler.

Uçurumun dibinde olabilir

Mart ayında esas hedeflerden uzaklaşıldığı ve kulübün bir uçurumdan aşağıya durdurulması güç biçimde yuvarlandığı sezonlar. Bu gibi durumlarda gelecek sezonun planlamasının olabildiğince erken yapılması beklenir. Fenerbahçe’de karar alma yetkisine sahip olanların bu planları yapıp yapmadığını bilemiyoruz. Eğer 95. dakikada arka direkte Gaziantepli Kangwa altı pastan topu içeri vurabilseydi, Fenerbahçe muhtemelen uçurumun dibini görecekti. Şimdilik bunu birkaç hafta ertelemiş bir takım görünümündeler.