Tüm Bel Sen: Hukukun gereğini yerine getirin

BirGün/EGE

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube, Çiğli Belediyesi’nde işçilerin hukuk dışı bir şekilde işlerine son verildiğini belirterek işçilerin işine iade edilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, 12 personelin ‘güvenlik soruşturması yapılmadığı’ iddiası ile iş akitlerine son verildiği aktarıldı. Bu personellerin göreve başlarken güvenlik soruşturması yapılması için kendilerinden istenen belgeleri kuruma teslim ettikleri vurgulandı.

31 Ocak 2020 tarihinde aynı 12 personelin sözleşmesi belediye tarafından tek taraflı olarak feshedildiği hatırlatılan açıklamada, “Hukuksal süreç sonunda İdare Mahkemesi’nin 12 kişinin tüm yasal haklarıyla işlerine yeniden iadesi kararına rağmen personele, sözleşmelerinin yenilenmediğine dair tebligat verilmiştir. Çiğli Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’yü hukukun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Sendika, personellere kazanılmış tüm özlük haklarından vazgeçmeleri ve deneme sürecine tabi tutulmayı kabullenecekleri bir dilekçe imzalamak şartıyla belediye bünyesindeki şirkette işçi olarak çalışmaları teklif edildiğini açıkladı.