Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube ve DİSK Genel İş 1-2-3 No’lu şubeleri, Covid-19 vakalarının artmasının ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne haftalık dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesini, engelli bireylerin, süt izni kullananların, kronik hastaların ve 12 yaşın altında çocuğu bulunanların idari izinli sayılması talebinde bulunuldu.

Tüm Bel Sen ve DİSK: Emekçilerin fikrinin sorulmadığı hiçbir kararı kabul etmiyoruz



BİRGÜN EGE

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube, DİSK Genel İş 1-2-3 No’lu şubeleri, Covid-19 vakalarının artması sonrası taleplerini dile getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir basın açıklaması düzenlediler.

Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Buse Engin, Cumhurbaşkanlığı, kamu kurumlarından uzaktan çalışma yapılmasını üzerinden çıkardığı genelgenin, sorumluluğu üzerinden atmak olduğunu ifade ederek, “İlk etapta Türkiye'de başka bir örneği dahi olmayan yarım gün dönüşümlü çalışma kararı uygulanmak istenmiş ancak sendikamızın ısrarla çabaları sonucunda bu karardan vazgeçilerek belediye emekçilerinin büyük bir kesiminin tepkisini alan genelge yayınlanmıştır. Bu genelgede de engelli bireyler, süt izni kullananlar ve kronik rahatsızlığı olan çalışanlarla ilgili hiçbir açıklama bulunmamaktadır. Biz Tüm Bel-Sen olarak bu genelgeyi bu haliyle kabul etmeyeceğimizi defalarca belediye bürokratlarını ilettik.Görüşmelerimizde dikkatimizi çeken konulardan biri de belediye bürokratlarının, uzaktan çalışan emekçileri çalışmaktan kaytaran insanlar olarak görmeleri olmuştur. Oysa belediye emekçileri pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalıştıkları için Başkan Tunç Soyer tarafından defalarca kere tebrik edilmiş hatta zorunlu olarak kesintisiz hizmet veren personele de moral ikramiyesi verilmişti. Bu noktada şu soruyu sormak artık kaçınılmaz olmaktadır: Belediye bürokratlarının tembellikle suçladığı emekçileri ile Tunç Soyer’in çabaları için teşekkür ettiği emekçiler farklı kurumlarda mı çalışmaktadır” diye konuştu.

"ÖNERİLERİMİZ BİLİM İNSANLARINININ UYARILARINA GÖRE YAPILMIŞTIR"

Belediyeye, eski alışkanlıkları devam ettirmeyi sineye çekecek bir sendika olmadıkları uyarısında bulunan Engin, “Emekçileri ilgilendiren ancak onların fikrinin sorulmadığı hiçbir kararı da kabul etmiyoruz. Bu süreci, işçi ve memur personelin tamamı için doğru bir planlama yaparak hem emekçilerinve halkın sağlığını koruyacak hem de kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde sürmesini sağlayacak şekilde yürütmek mümkündür. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu sağlayabilecek deneyim ve olanaklara sahiptir. Getirmiş olduğumuz öneriler bilim insanlarının yaptığı uyarıları gözetecek şekilde ortaya çıkarılmış önerilerdir. Bunları görmezden gelmek belediye emekçilerinin sağlığını da halkın sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Önerilerimiz belediye emekçilerinin de talebi olan haftalık dönüşünü çalışma düzenine geçilmesi engelli bireylerin süt izni kullananların kronik hastaların ve 12 yaşının altında çocukları olanların idari izinli sayılması ve bu uygulamaların tüm emekçiler için eşit şekilde uygulanmasıdır. Taleplerimizin kabul görmemesi halinde yetkili kurallarımızı toplayarak üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dâhil bir dizi kararları alacağımızı basına ve kamuoyuna ilan ederiz” şeklinde konuştu.