Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi Attalos Heykeli önünde yaptığı basın açıklamasıyla 16 Nisan'da Ankara Anıtpark'ta yapılacak büyük mitinge davet çağrısı yaptı. Basın açıklamasında hayat pahalılığına vurgu yapılırken, yılda 4 kez ek ödeme talep edildi.

Tüm Emekli Sen’den çağrı: Hakkımız olanı istiyoruz, Ankara’ya yürüyoruz

Tüm Emekli Sen üyeleri Antalya'da bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Antalya Şubesi Attalos Heykeli önünde yapılan basın açıklamasında 16 Nisan'da Ankara Anıtpark'ta yapılacak büyük mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Emekliler, maaşlarının enflasyon karşısında erimesine tepki göstermeye devam ediyor. Artan hayat pahalılığı sebebiyle geçinemeyen emekliler, Tüm Emekli Sen'in çağrısıyla Antalya'da bir araya geldi.

Sağlık hizmetlerinden alınan katkı payının kaldırılmasını talep eden Tüm Emekli Sen üyeleri, "Bir ekmeğin 3-4 TL, bir kilo etin 130 TL, bir evin elektrik faturasının 500-600 TL, ısınma giderinin 1000 TL olduğu bir ülkede en düşük emekli aylığının 2500 TL olması emeklileri ölümle terbiye etmektir." dedi.

Sendikalarının kapatılacak olmasına tepki gösteren üyeler, temel tüketim malzemelerine yapılan zamların geri çekilmesini talep etti. Üyeler 16 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14.00'te Ankara Anıtpark’ta yapılacak olan eyleme çağrı yaptı.

Tüm Emekli Sen tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Basına ve Kamuoyuna

Haklarımız için, insanca bir yaşam için yürüyoruz. Ankara’ya yürüyoruz. Biz emekliler yıllarca çalışmamızın, emek vermemizin, değer yaratmamızın karşılığı olarak bugün açlıkla, sefaletle, yok sayılmakla karşı karşıyayız. Her geçen gün artan hayat pahalılığı biz emeklileri ölüme yaklaştırmaktadır. Maaşlarımıza yapılan yüzdelik artışlar daha aylıklarımıza yansımadan yapılan zamlarla eriyip gitmektedir. Her yeni gün temel ihtiyaç maddelerine her gün yapılan zamlar biz emeklilerin biraz daha yoksullaşması biraz daha sefalete ve ölüme itilmesi demektir. Çalıştığımız yıllar boyunca maaşlarımızdan kesilen katkı payları yokmuş gibi sağlık hizmetlerinin her aşamasında bizden katkı payı alınmaktadır. Bir ekmeğin 3-4 TL, bir kilo etin 130 TL, bir evin elektrik faturasının 500-600 TL, ısınma giderinin 1000 TL olduğu bir ülkede en düşük emekli aylığının 2500 TL olması emeklileri ölümle terbiye etmektir.

Bütün bu yaşadığımız olumsuzluklara, haksızlıklara tepkimizi göstermek üzere kurduğumuz sendikalarımız ise kapatılma ile engellenmeye çalışılmaktadır. Artık yeter… Emekliler olarak ilk defa kendimiz için, kendi adımızla, kendi haklarımız için yürüyor ve;

-Maaşlarımıza zam istiyoruz
-Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınsın istiyoruz.
-Yılda en az asgari ücret tutarında 4 ek ödeme istiyoruz.
-Sağlık hizmetlerinden katkı payı kaldırılsın, erişilebilir, güvenli sağlık hizmeti olsun, yaşlıların bakım hizmeti iyileştirilsin istiyoruz
-Sendikal örgütlenmemiz önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz.

Bizim olanı istiyoruz, hakkımız olanı istiyoruz. Ankara’ya yürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından 16 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14.00'te Ankara’da Anıtpark’ta buluşmak üzere Ankara’ya yürüyoruz."