Tüm Emekliler Sendikası 2017 Konak Şubesi Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da emeklilerin insanca yaşaması için mücadelenin devam edeceğine vurgu yapıldı.

Tüm Emekliler Sendikası 2017 Konak Şubesi: Mücadeleden emekli olunmaz

BİRGÜN EGE

Tüm Emekliler Sendikası 2017 Konak Şubesi Genel Kurulu’nu düzenlendi. Parti temsilcileri ve sendika temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, emeklilerin hakları için ortak mücadele ve çalışmalara devam edileceğinin altı çizildi.

Genel Kurulun açılış konuşması yapan Saadet Erkuş, “Emekliliklerin sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediği, emekliliklerin değer üretimine gidemediği, iş gücünü satamadığı, iktidarın emeklilerin sendika çatısı altında toplanmasına karşı olduğunu, hakların yasalardan önce geldiği, her sınıfın kendi haklarını yarattığı durumlar var. Tüm kapatma çalışmaların karşın fiili ve haklı çalışmaların devam etmesi gerektiği, bazı meslek gruplarında emekli oldukları halde çalışmaya devam ettiği. Hak alma mücadelesinde ısrarcı olan ve bu yünde çaba sarf eden emekliler birleşik sendika konusunda ısrarcılardır. Emekliler barış içinde demokrasinin gelişmesi yönünde sabırlı çalışmalar yürütüyorlar. Umuyorum ki bu toplantı da birçok şeyin önünü açacak faydalı bir toplantı olur” diye konuştu.

Konak DİSK Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu adına konuşan İhsan Kocabıyık ise, “Sendikamız örgütlülüğümüz, şubelerimiz son bir buçuk seneyi çok zor bir yolda geçirdi. Devletin emeklileri yok sayma, görmezden gelme açlığa mahkûm etme çabalarıyla yok etme çalışmaları sayesinde ne yazık ki kimi arkadaşlarımızla yol ayrıma da gitmiş olduk. Talihin biçilmesi diyelim, kuruluş dilekçesi verildikten 2 ay sonra onlar içinde kapatma davası açıldı. Oysa bizim asıl ihtiyacımız olan emeklilerin fiili ve meşru mücadeleleri çerçevesinde örgütlenmesi ve birlikte bir mücadele yürütmesine karşı bir çalışma yürütmek istiyoruz biz. Sendikamız bütün hatalarına rağmen bunu başarmasını bildi ve bu başarıyı kamuoyuna gösterdi. Bunun en büyük örneği Ankara’daki mitingidir. Birincisi emekliler ilk defa kendi istekleri ve kendi rızalarıyla örgütlü olarak bir miting düzenledi. Biz bunu şimdi görürüz veya görmeyiz bilememe ama bu ekmeklilerin mücadelesinde önemli bir dönüm noktası oldu” dedi.

tum-emekliler-sendikasi-2017-konak-subesi-mucadeleden-emekli-olunmaz-1082695-1.

Konuşmaların ardından şube faaliyet raporu ile mali rapor sunuldu ve şube yürütme kurulu ve üst delegelikler için oylamaya geçildi. Oylama sonucu ise yürütme kurulunu şu isimler seçildi:

►Ahmet Güner
►Hasan Aydın
►Leyla Çalışkan
►Mustafa Şen
►Saadet Erkuş
►Sakine Uzunhan
►Seher Akçay