Haziran ayı enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarına yüzde 5.75 zam yapılacağı açıklandı. Tüm Emekliler Sendikası yapılan zam açıklamasının ardından “Beklenen oldu ve emeklilere reva görülen sefalet ücretlerine, komik bile denmeyecek oranda zam yapıldı” dedi.

Tüm Emekliler Sendikası’ndan zam açıklaması: Bu oranı ve sefalet ücretini kabul etmiyoruz


BirGün/Ankara

Haziran ayı enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarına yüzde 5.75 zam yapılacağının açıklamasının ardından Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) Merkez Yürütme Kurulu bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Beklenen oldu ve emeklilere reva görülen sefalet ücretlerine komik bile denmeyecek oranda zam yapıldı” denildi.

“Bu oranı ve sefalet ücretini kabul etmiyoruz. Emekliler bu ülkenin değer ve birikimlerinin sahibi ve yaratanlarıdır” denilen açıklamada, “13 milyon emeklinin 8 milyonu 2 bin TL ücret alırken, devletin en yetkili ağızlarından hala bin 500 TL’nin altında ücret alan emekli olduğu gerçeği ifade edilmişken, yılbaşından yana temel tüketim mallarına en az yüzde 50 zam gelmişken, bir toplum sağlığı meselesi olması gereken koronavirüs salgınında bizleri ekmek ve maske arasında sıkıştırmaya ve bu salgını fırsat bilip fırsatçılık peşinde koşulmuşken, adeta emeklilerle dalga geçercesine Temmuz ayı zam oranı %5,75 olarak açıklandı” ifadeleri yer aldı.

KOMİK BİLE DENEMEYECEK ORANDA ARTIŞ

Açıklamada, “Emeklilerin komik bile denemeyecek oranda ücret artışlarına, dalga geçer gibi açıklanan ücret zamlarına değil, anayasal güvenceye sahip bir statüye ve toplu sözleşmeli bir sendikal örgütlenmeye, demokratik ve barış içinde kardeşçe yaşanan bir ülkeye ihtiyaçları vardır. Emekliler bunun için örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam edecektir” ifadelerine de yer verildi