Tüm Emeklilerin Sendikası, emekli maaşlarının belirlenmesinde aynı asgari ücret görüşmelerinde olduğu gibi emekli sendikalarıyla müzakere edilerek belirlenmesini “Emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır” şeklinde talep etti.

Tüm Emeklilerin-Sen’den maaş açıklaması: Emekli sendikaları masada olmalı

Tüm Emeklilerin Sendikası (Tüm Emeklilerin Sen), enflasyon oranına göre belirlenen emekli maaşlarında sendikaların muhatap alınması gerektiğini söyledi.

Kadıköy İskelesin'de bir araya gelen Tüm Emekli-Sen İstanbul şubeleri, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesinin altında olduğunu ifade etti.

Sarayın istatistik kurumu haline gelen TÜİK'e göre açıklanan enflasyona göre emekliler enflasyona ezdirilmiyor” diyen Tüm Emeklilerin-Sen, Oysa pazardaki, piyasadaki gerçek pahalılık hem emeklileri hem de emekçileri buldozer gibi eziyor. Yalan ve sahte enflasyon oranına göre maaşları belirleyenler de bu gerçeği zaten biliyorlar” ifadelerini kullandı.

“ALTI AYDA YÜZDE 100 DAHA FAKİRLEŞTİK”

Yapılan açıklamada, “Emekli olduğumuzda asgari ücretin iki katı maaş alırken, bugün maaşlarımız asgari ücretin altındadır. Daha altı ay önce maaşlarımıza yapılan yüzde 41'lik oran ne oldu? büyük gürültülerle yapılan yüzde 41 üzerine cebimizden yüzde 141 daha gitti. Altı ayda yüzde 100 daha fakirleştik” denildi.

Emekli maaşlarına yapılacak zammın altı ay bitmeden eriyeceğini belirten Tüm Emeklilerin-Sen, “Biliyoruz ki, yapılan bu seçim zamları da altı ay olmadan bizim cebimizde olmayacak. Yine biliyoruz ki, iktidarın bu tercihleri nedeniyle emekliler ve emekçiler sefalete terk edilecek” ifadelerine yer verdi.

“SAHTE YÜZDELİK MAAŞ ZAMLARINIZI ALIN BAŞINIZA ÇALIN”

İktidara seslenen Tüm Emekliler-Sen, “Artık bizlere yalan söylemeyi bırakın! Artık hamaset yapmayı bırakın! Bu yalan ve hamasetin pazara çıkamayan emekli nezdinde bir değeri yoktur. Yok saydığınız bizler artık sizleri yok sayıyoruz. Sahte yüzdelik maaş zamlarınızı alın başınıza çalın” dedi.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 9 BİN TL OLMALI”

Tüm Emekliler-Sen taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

>> En düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerinde en az, 9 bin TL olmalıdır.

>> Daha önce de belirttiğimiz gibi, sağlık kesintileri kaldırılmalıdır.

>> Bütün emeklilere yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir.

>> Emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır.