CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yaşadıkları sıkıntıları anlatan ev kadınları hayat pahalılığından şikâyet ederek ‘Geçinemiyoruz’ dedi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “En büyük sıkıntıyı ev hanımları çekiyor, bütün bu haksızlıkları bitirmek mümkün” diye konuştu.

Tüm haksızlıkları bitireceğiz


HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun video konferans yöntemiyle bir araya geldiği ev kadınları, hayat pahalılığından ve geçim sıkıntısından şikâyet etti. Gelir adaletsizliğine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, kamuda beş maaş eleştirisini sürdürdü. İşsiz rakamlarını anımsatan Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Farklı illerden 72 ev kadınının, yaşadıkları sosyal ve ekonomik sorunlarını anlattığı toplantıda, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir de Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.


Hayat pahalılığından şikâyet eden bir ev kadını şöyle konuştu:

“Her şey ateş pahası, neye elimizi atıyorsak alamıyoruz. Çocuklarımıza neyi yedireceğiz? Yemeğimizin ilk malzemesi yağ 65,70 TL olmuşken biz nasıl geçineceğiz, asgari ücrete zammı dört gözle beklerken, zam yapıldı sabah kalktık her şeye zamla uyandık.”

Üniversite öğrencisi çocuklarının çalışmak zorunda kaldığını anlatan bir kadın ise şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce esnaftım. Yıllardır çocuklarımız en iyi şartlarda okusun diye mücadele ettik. Önceden çalıştığımızda çocuklarımızla huzurumuz vardı, 10 yıldır huzursuzluk içerisindeyiz, sağlığımıza da sebep oldu, çocuklarımız ile oturduğumuzda sohbet yok, hesap kitap söz konusu oluyor. Çocuklarımız okulu bırakmak zorunda kaldı. Birçok ailenin de bu durumda olduğunu düşünüyorum.”

İki çocuğu ve iki torunu olan bir kadın, “Çocuklarıma katkıda bulunmak için torunlarıma ben bakıyorum. Hayat çok pahalı” diye konuştu.

Eşiyle mahallede bakkal işleten bir kadın da, “Son bir ayda devamlı etiket değiştiriyoruz, sürekli zam geliyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Büyük marketler mahalle aralarına kadar girdi, küçük esnafı bitirdi. İnsanlar önceden bir kilo çay alıyordu artık yarım kilo alıyorlar. Her şey o kadar zamlandı ki insanların da gücü yetmiyor, işsizlik çok” dedi.

Ev kadınlarının sorunlarını dinleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Sorun var doğru, mutfaklarda yangın var doğru, büyük sıkıntılar çekiyorsunuz doğru. Türkiye’de 10 milyon genç işsiz. Cumhuriyet tarihinde bu kadar işsiz hiç olmamıştı. En büyük sıkıntıyı ev hanımları çekiyor. Evdeki mutfaktan sorumlu, çocukların beslenmesinden sorumlu, çocukların güzel bir hayat sürdürmesini istiyor anneleri. Bugün yaşadığımız şartlar çok ağır. Umutsuzluk var ama anneler size söz veriyorum. Bütün bu haksızlıkları bitirmek mümkün ama bunları bitirmek için ortak çalışmak lazım. Bu tabloyu değiştireceğiz ama elbirliğiyle değiştireceğiz.”