Tüm sokaklar cinayet mahalli
Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / csgorselarsiv.org

HABER MERKEZİ

Ülke bir kez daha çok sayıda kadının erkekler tarafından katledildiği bir sabaha uyandı. İstanbul Kadıköy’de dün Mihriban Arduç bir kafede silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Edinilen bilgilere göre 63 yaşındaki Mihriban Arduç, kafeye gelen Hakan Asilkan tarafından silahla vuruldu. Saldırgan Hakan Asilkan olay yerinden kaçtı. Mihriban Arduç ise yaralı şekilde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, kaçan saldırganı daha sonra yakaladı. Saldırgan hakkında ‘silahla kasten öldürme’ suçundan işlem başlatıldı.


İzmir Dikili’de ise 33 yaşındaki Hanife Çakıcı, önceki gün kendisini sistematik şiddete maruz bırakan evli olduğu Haydar Çakıcı tarafından katledildi. Hanife Çakıcı, katilden kaçmak için gittiği otobüs terminalinde öldürüldü. Polis, Haydar Çakıcı'yı gözaltına aldı. Hanife Çakıcı’nın babası Mehmet Karabulut, katilin kızına şiddet uyguladığını belirtti ve “Uzaklaştırma kararı, 15 gün önce bitmişti. Sonrasında barıştılar. Tekrar araları bozuldu. Kızım boşanmak istiyordu. Ama o boşamadı. En son kızımı öldürdü. Bugüne kadar belki 10 kadar uzaklaştırma kararı çıkartılmıştır. Kızım, devamlı şiddet görüyordu” dedi.

ŞİDDET BİTMİYOR

Diyarbakır’da 64 yaşındaki M.A.’yı, evli olduğu H.A. bıçakla yaraladı. İddiaya göre, M.A. ile eşi H.A. arasında evde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle H.A., kadına bıçakla saldırdı. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırılırken H.A. ise gözaltına alındı. M.A.'nın hayati tehlikesinin bulunuyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde de E.K. tarafından yaralanan 35 yaşındaki A.K., 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan atladı. A.K. hastaneye kaldırılırken, şüpheli E.K. ise kaçtı. Jandarma, olayın ardından kaçan E.K.'yi yakalamak için çalışma başlattı.