Cumhuriyet’in 99’uncu yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. İstanbul’dan Ankara’ya İzmir’den Bursa’ya fener alayları ve konserlerle bayram coşkusu tüm ülkeyi saracak.

Tüm yurtta coşkuyla kutlama

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet’in 99’uncu yılı yurdun birçok noktasında coşkuyla kutlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli yerlerinde kutlama etkinleri düzenleyecek. Kutlamaların bu yılki merkezi Üsküdar Meydanı olarak açıklandı. Selda Bağcan’ın sahne alacağı kutlamada Anadolu Ateşi de dans gösterisi yapacak. Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda da saat 20.00’de CRR Senfoni Orkestrası‘nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri ‘Kuvayi Milliye ve Cumhuriyet’ dinleyiciyle buluşacak.

Kadıköy’de saat 19.00’da Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ataşehir’de ise saat 19.30’da başlayacak fener alayı Haluk Levent’in konseriyle sonlanacak.

Cumhuriyet’in 99’uncu yıldönümü Ege genelinde ise CHP’li belediyeler tarafından düzenlenen bir dizi konser, festival, fener alayı yürüyüşü ve Cumhuriyet korteji etkinlikleri eşliğinde büyük bir coşkuyla kutlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 99’uncu yılında Cumhuriyet’e sahip çıkmanın gururunu İzmirlilerle paylaşacak bir program hazırladı. Resmi törenlerin yanı sıra kentteki kutlamalar 31 Ekim’e kadar sürecek. İzmir’in dört bir yerinden gelen 200 efe aynı anda zeybek oynayacak. Başkan Tunç Soyer'in de izleyeceği zeybek gösterisinin ardından fener alayı, 20.00’de Cumhuriyet Meydanı'ndan yürüyüşe başlayacak. 350 metelik Türk bayrağının taşınacağı fener alayı, Gündoğdu Meydanı üzerinden Kültürpark’ın Lozan kapısına ulaşacak. 13.30’da halk oyunları gösterisiyle başlayacak program, 14.00’te Ozbi, 16.00’da Babazula, 18.00’de ise Adamlar konseriyle sürecek. İzmirliler 20.00’de Ümit Besen ve Pamela konseri ile eğlenceye doyacak. Bayram etkinlikleri kapsamında ayrıca İzmir Marina açıklarında ise bugün ve yarın Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları yapılacak.

İzmir’deki birçok ilçede geleneksel hale gelen ve yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı konserleri kapsamında Buca’da Işılay Saygın Meydanı’nda Gökçe Kırgız, Gaziemir’de Musa Göçmen yönetiminde Senforock grubu, Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde Niyazi Koyuncu, Ödemiş Saraçoğlu Stadı’nda Gökçe ve DJ Uğur, Torbalı Pancar Meydanı’nda Leman Sam, Menderes 19 Mayıs Stadı’nda Atiye, Selçuk İstasyon Meydanı’nda Efes Kent Orkestrası, Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda Alp Güvenir, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda Suavi sahne alacak. Karşıyaka Belediyesi Koroları da Suat Taşer Sanat Merkezi’nde İzmirliler ile buluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı dört gün boyunca sürecek "100. Yıla Doğru Cumhuriyet Yolunda" etkinlikleriyle kutluyor. Sevilen rock müzik grubu Duman’ın konseriyle dün başlayan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki coşkulu kutlama programı; Sefo, Levent Yüksel ve Kenan Doğulu konserleriyle devam edecek. ABB’ye bağlı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Ankara Zabıtası, Ankara İtfaiyesi, ANFA Güvenlik, Halk Ekmek Fabrikası, BELMEK ve BelPa tarafından açılan tanıtım stantlarının da olduğu festival alanında, gün boyu gerçekleşen gösteriler ilgiyle izlendi. Başkentliler, bu akşam Kenan Doğulu’nun vereceği konser ile bayram coşkusunu yaşayacak.

Adana’da ise Ceyhan’da başlayan Haluk Levent konserli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Seyhan Güney Yıldızı Stadı’nda devam etti. Adanalıların yoğun şekilde katıldığı kutlamalarda coşku ve Cumhuriyet’e bağlılık hissiyatı üst seviyedeydi.

Bursa’da ise Cumhuriyet Bayramı, Mudanya’da coşku ile kutlanacak. Mudanya Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalarda saat 19.23’te İskele Meydanı’ndan Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ardından Mütareke Meydanı’nda Zuhal Olcay ve Anıl Piyancı ile Contra konser verecek.