Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi ile ilgili planlar askıya çıkarıldı. Planlara itirazlar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alan ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ile bakanlığın yapmak istediği planla ilgili görseli paylaştı ve "Buca'ya reva görülen / Buca'nın hak ettiği" notunu düştü.

Tunç Soyer’den fotoğraflı Buca Cezaevi paylaşımı

BirGün EGE

Yıkılan Buca Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planlarının iptal edilmesi için mücadele sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alanla ilgili planlar yapılarak askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlara İzmir’deki meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri başta olmak üzere birçok itiraz yapıldı.

Planlara karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de alanın yapılaşmaya açılacağı yönündeki eleştirilerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir'in en kalabalık ilçesi Buca'nın tam kalbindeki 69 bin metrekarelik arazinin yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan Soyer, sosyal medya hesabından iki görsel paylaştı.

Buca Cezaevi arazisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılmak istenen konut projesinin görseli ile İzmir Büyükşehir'in olmasını istediği şeklin görselini paylaşan Soyer, altına ise "Buca'ya reva görülen / Buca'nın hak ettiği" notunu düştü.

Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu yürütmesinden Savaş Candemir, ise yaptığı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu görsellerle bakanlığın ne yapmaya istediğini gösterdi. Bir tarafta bakanlığın istediği, diğer tarafta ise İzmir halkının talebini gösteren resimleri gördük. Bu görseller bizim mücadelemizi gösteriyor" dedi.

"Bu mesele İzmir'in bir bütününün sorunu olduğunu defalarca söylemiştik" diyen Candemir, şunları ifade etti: "Bundan dolayı bu afişler İzmir'in her yerine asıldı. Bakanlık ve AKP milletvekilleri doğru bilgi vermiyor. Kendileri yeşil alan yapacaklarını iddia ediyor ama yeşil alan askıya çıkardıkları planlarda, yüzde 20'sine bile denk gelmiyor. Geri kalan alan tamamen yapılaşmaya açılacak. Cezaevinin kendisi varken bile yeşil alan yüzde 20'den fazlaydı. Halka dönük algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Görseller mücadelemizin başlangıcıdır. Herkese bunu anlatacağız. Oranın kamusal alan olduğunu söyleyeceğiz."