Tunç Soyer, süt kutusu üzerindeki gökkuşağı ve belediye binasının sütunlarının farklı renklerde boyatılmasını LGBTİ+’lara ve pedofiliye bağlayan AKP’li Hamza Dağ’la ilgili açıklama yaptı.

Tunç Soyer’den Hamza Dağ açıklaması: Renklerle savaşıldığını ilk kez görüyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP Genelbaşkan yardımcısı ve İsmiz Milletvekili Hamza Dağ’ın Belediyeyi hedef alan sosyal medya paylaşımları ile ilgili açıklama yaptı.

Soyer, süt kutularındaki gökkuşağı ve belediye binası sütunlarının farklı renklere boyatılmasını pedofili ve ensest ilişkiye bağlayan Hamza Dağ için, “Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyor ve yaşıyorum” dedi.

Hamza Dağ’ın açıklamalarını akıl tutulması olarak değerlendiren Soyer, “Renk hayattır. Ruhu rahatlatır. Her halde bu arkadaşlar bunun farkında değil” diye konuştu.

Egedesonsöz'e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamaları şöyle:

“Hamza Dağ’a verilecek tek kelime cevabım yok. Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyor ve yaşıyorum. Kolonların renklerinin değiştirilmesi söz konusu bile olamaz. Bunu Süt Kuzusu Projesi’nin kutuları için de yapmaya kalktılar. Renk hayattır. Ruhu rahatlatır. Her halde bu arkadaşilar bunun farkında değiller.”

Alsancak’taki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarını örnek veren Tunç Soyer, “Neredeyse o siloların silindirleri 60 yıl beton rengiyle yaşadı. Başkan Ahmet Piriştina’nın gayretiyle gökkuşağı rengine boyandı. Bunu da mı görmüyorlar. O silolar boyandıktan sonra o bölgenin yüzü açıldı, cıvıl cıvıl oldu” dedi.