İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyasi partilerin İzmir İl Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Soyer, “Hiçbir oyun zayi olmaması için çalışıyoruz. Mutlaka 2. turda sandığa gitmeliyiz. Seçimler bize değişim talep edenlerin daha çok olduğunu gösterdi” dedi.

Tunç Soyer'den 'ikinci tur' mesajı: Mutlaka sandığa gitmeliyiz, değişim şart

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partilerin İzmir il başkanları ile buluşarak başladı.

2 saat süren toplantıda seçime 8 gün kala İzmir’de partilerin yönetim teşkilatlarının gördüğü seçim tabloları değerlendirildi.

Seçime bir hafta kala partilerin yönetim teşkilatlarıyla birlikte yol haritası belirlemek için bir araya geldiklerini ifade eden Tunç Soyer, “Tanış olmayanlar tanış olsun. Önümüzde çok kısa bir süre var. Tarihi bir seçim yaşayacağız. Sizin önerilerinize açığız. Bu süreci birlikte nasıl değerlendirebileceğimize dair ortak akıl yürütelim. Bu ortam çok kıymetli. Doğayı güzel yapan şey nasıl biyoçeşitlilik ise toplumları güzelleştiren şey farklılıkların bir arda olması. Birbirinden çok farklı perspektiflerin bir arada olması unuttuğumuz bir şey. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Soyer, şöyle devam etti: "Biz şimdi bir araya gelmeyi başardık. Seçimlerden sonra da bir araya gelmeye hazırız. Çok zengin ve farklı fikirler var. Sandıktaki oyumuzu artırabilmek için öngördüğümüz konulara yoğunlaşmamız gerek. İzmir’de tek bir oy çalınmadı. Altını çizerek belirtmek istiyorum. Sandığa gitmek istemeyenler sandıktan yine çalınacak korkusuyla sandığa gitmek istemiyor. İzmir’de sandıklara sahip çıkıyoruz. Hiçbir oyun zayi olmaması için çalışıyoruz. Bu tür endişeler olmamalı. Mutlaka sandığa 2. turda da gitmeliyiz. Seçimler bize gösterdi ki değişimi talep edenler daha çok. Yüzde 53 değişim isteyen bir kesim var. Değişim şart”

SANDIĞA GİDENLER VAZGEÇMESİN

Değişim isteyen çok gencin olduğunu ifade eden Soyer, “İçinde bulunduğumuz tabloyu gençler iyi okuyor.  İzmir’in sorumluluğu çok büyük. Bir hafta içerisinde İzmir’in oyunu artırmak mecburiyetindeyiz. Ben samimiyetimle inanarak söylüyorum. Kazanacağız. Türkiye çok büyük bir değişimin içerisinde. Sandığa gidenler vazgeçmesin. Dayanışmak ve birbirimizin gücüne güç katmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

İZMİR'DE ÇALINAN TEK BİR OY YOK

10 bin sandıkta bir asil ve bir yedek görevli bulundurduklarını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Şu ana kadar bana ulaşmış olan bilgilere göre İzmir’de sandık başında olmayan görevli yok. Şu ana kadar hepimize gelen ihbarlar araştırıldı. Bu konuda rahat olalım. Hukuk ekiplerimiz üç gün boyunca uyumadan bu durumu araştırdı. İzmir’de sandıkta şaibeli bir durum yaşanmadı. Oy oranını sandığa bağlamadan çözüm üretiyor olmamız gerek. Altını önemle çizerek belirtmek istiyorum İzmir’de çalınan tek bir oy yok ve bizler ikinci turda yeniden sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. Biz İzmir’de Recep Tayyip Erdoğan’ı istemeyenler yüzde 68.7’yiz. Biz çoğunluğuz” ifadelerini kullandı.