Ege Ekonomik Forum’un açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, pandemi sonrası tüm dünya düzeninde yaşanan ve yaşanacak değişim sürecine değinerek, “Başka bir yaşamın mümkün olduğunu hem ülkemize, hem de dünyaya gösterebilmek, onlara ilham verebilmek elimizde. Yeter ki inanalım” dedi.

Tunç Soyer, Ege Ekonomik Forumu’nda konuştu: Değişimi fırsata çevirmeliyiz

BİRGÜN EGE

İzmir ve Ege’nin ekonomik potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesinin yolunu açacak görüş ve önerilerin gündeme getirildiği, uygulamaya dönüşebilecek ekonomik, sosyal, uluslararası politikaların tartışıldığı Ege Ekonomik Forum, "Dönüşümün içindeyiz" temasıyla İzmir’de başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevrimiçi olarak yapılan forumun açılışında yaptığı konuşmada pandeminin sağlıkla beraber dünyada büyük ekonomik sorunları beraberinde getirdiğini belirtti. Ülkede devam eden ekonomik sıkıntıların daha da derinleştiğine değinen Soyer, İzmir’de son 18 ayda orman yangını, pandemi, tsunami ve deprem felaketi yaşadıklarını, zamanlarının önemli bir kısmını kriz yönetimiyle ve sıkıntılara çözüm bulmakla geçirdiklerini söyledi.

Bu sıkıntıların kendilerine krizlerle mücadele konusunda önemli deneyimler de kazandırdığını söyleyen Soyer, "Pandemi, deprem ve benzeri tüm krizlere hazırlıklı olmamız için çağı doğru okumak, yaşanan gelişmelere karşı hazırlıklı olmak ve güçlü bir vizyon ortaya koymanın önemini kavradık. Belki de en önemlisi, bu krizleri fırsata çevirme ihtimalini tecrübe ettik" dedi.

İzmir'de gençlerin yenilikçi fikirleri geliştirebilmeleri için yaptıkları çalışmaları da aktaran Soyer, şunları söyledi: "Paydaşlarımızla, Sosyal Girişimcilik ve Gıda Girişimciliği programlarını başlattık. TÜSİAD ile girişimcilik ve inovasyon kuluçka merkezi açıyoruz. Meslek odalarımızla belediyemizin güçlerini birleştirip IzQ isminde bir girişimcilik ve inovasyon şirketi kuruyoruz. Bir Kira Bir Yuva Kampanyası’nı, İhtiyaç Haritası ve STK Afet Koordinasyon Platformu ile birlikte yürüttük. Bir aydan bile kısa bir sürede 40 milyondan fazla bağış topladık ve afetzede hemşerilerimizin kış aylarını bir yuvada geçirmesini sağladık. Bu durum, deprem gibi büyük bir felakette ortak akıl ve yenilikçi fikir sayesinde ne kadar kıymetli işler başarabileceğimizin en güncel ve en etkili örneği.”

FORUM 4 ARALIK’TA SON BULACAK

Bu yıl “Dönüşümün İçindeyiz” temasıyla dördüncüsü düzenlenen Ege Ekonomik Forumu oturumlarında 5 gün boyunca uzman konuklar, “Tarım ve Gıda Sistemlerinin yeniden tasarlanması", "Dijitalleşme ile Bütünsel Dönüşüm", "Küresel Pazarlardaki Payın Artırılması: İnovatif Hamle", "Yüksek Teknoloji Temelli Üretim Ekosistemi", "Değişim için Geri Dönüşüm", "Finansal Teknoloji Endüstrisinin Geleceği", "Ekonominin Lokomotifi: KOBİ'ler ve Esnaf", "Turizm Sektöründe Türkiye'nin 2020 sonrası Planları Ne Olmalı?", "Küresel Güç Olmanın Anahtarı: E-Ticaret" konularını masaya yatıracak.