İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görevdeki üç yılını doldurdu. "Çılgın değil, akıllı projeler üretiyoruz" diyen Soyer, "Projelerimizi ve yatırımlarımızı planlarken arka sıralarda oturan yurttaşlarımızın ihtiyaçlarına öncelik veriyor, kent merkezinde yaşayan yurttaşlarımızla aynı imkanlara sahip olmaları için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer, görevdeki üç yılını doldurdu: Çılgın değil, akıllı projeler üretiyoruz

BİRGÜN EGE

Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 58’in üzerinde oy oranıyla seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görevdeki üç yılını doldurdu. Soyer üç yıl önce bugün, 8 Nisan'da mazbatasını alarak göreve başladı.

“İzmir’de Başka Bir Hayat Mümkün” diyerek yola çıktıklarını ve İzmir’i dünya kenti haline getirme hedefiyle çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu hedefe ulaşırken önceliğimiz kentteki refahı artırmak ve bu refahı adil bir şekilde paylaştırmak. Projelerimizi ve yatırımlarımızı planlarken arka sıralarda oturan yurttaşlarımızın ihtiyaçlarına öncelik veriyor, kent merkezinde yaşayan yurttaşlarımızla aynı imkanlara sahip olmaları için çalışıyoruz" dedi.

"Çılgın değil, akıllı projeler üretiyoruz" diyen Soyer, şunları ifade etti: "İzmir ekonomisine güç vermek, tarımda dışa bağımlılığı engellemek için “başka bir tarım mümkün” diyoruz. İzmir Tarımı çalışmalarımızla üreticilerimizle yan yana yerli ve milli bir tarım ekonomisini İzmir'den başlayarak tüm Türkiye için inşa ediyoruz. Binlerce yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan bu kadim kenti yeşili, sağlıklı alt yapısı, çevreci tesisleri, kültür, sanat, turizm alanındaki çalışmalarımızla sadece Akdeniz çanağının değil dünyanın öncü kentlerinden biri haline getirmek için yürümüyor, koşuyoruz."

Tunç Soyer'in görev süresi boyunca yaşananlardan bazıları şöyle:

>> Büyükşehir’in ESHOT, İZSU ve iştirakleri ile birlikte kente yaptığı yatırımların tutarı 12 milyar 49 milyon lira oldu. İlçe belediyelerinin kamulaştırma çalışmaları ve projelerine de yaklaşık 99 milyon liralık maddi destek sağlandı.

>> Uluslararası kalkınma bankaları ile Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu ve İZSU'nun altyapı yatırımları için kredi sözleşmeleri imzalandı.

>> 30 Ekim 2020’de depremle, 2021 yılı Şubat ayında sel felaketi sarsılan İzmir'de afetin yaralarını sarmak amacıyla dayanışma kampanyaları yapıldı.

>> Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan AAA ulusal derecelendirme notunu 2022’de bir kez daha onayladı.

>> İzmir Büyükşehir, krizlere karşı dirençli kent modelini hayata geçirmek için adımlar attı.