İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark'ta dün güvenlik görevlileri tarafından görev yapması engellen gazeteci Mustafa Oğuz’u aradı. Soyer, "“Yaşananları kabul etmemiz mümkün değil" dedi

Tunç Soyer,  güvenlikçiler tarafından engellenen gazeteci Mustafa Oğuz’u aradı

BİRGÜN İZMİR

Gazeteci Mustafa Oğuz’un İzmir Kültürpark'ta dün güvenlik görevlileri tarafından görev yapması engellenmesi üzerine Yerelin Sesi Gazetesi'ni arayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yaşananları kabul etmemiz mümkün değil. Başta gazeteci Mustafa Oğuz olmak üzere Yerelin Sesi Gazetesi’nden de özür diliyorum” dedi. Yıllardır fuardan haber yaptığını ve bugüne kadar sorun yaşamadığını aktaran Mustafa Oğuz, “Belediyenin gerekli uyarıları yapması ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için taahhütte bulunulması benim için yeterli. Bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

BAŞKANIN ÖZÜRÜ VE ÇİÇEĞİNİ İLETTİLER

Kültürpark'ta fotoğraf çekerken güvenlik güçlerinin engellemesiyle karşılaşan ve makinesine el konulmak istenen sürekli basın kartı sahibi Mustafa Oğuz'u arayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyerek özür diledi. İşletme ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Öztürk ile Kültürpark Güvenlik Şube Müdürü Işın Ötücü yaşananlar nedeniyle gazeteci Oğuz'un evinde ziyaret etti. Güvenlik birimlerinin kendisine bağlı olduğunu ve yaşananların kendisini derinden etkilediğini söyleyen Daire Başkanı Öztürk, “Benim sorumluluğunda olan birimin böyle bir hatayı yapması affedilir değil. Söz konusu görevlilerle ilgili başlatılan inceleme en kısa sürede tamamlanıp gereken yapılacaktır” diye konuştu.

“KİMSE EKMEĞİNDEN OLMASIN”

Tunç Soyer ile kendisini ziyarete gelen Hakan Öztürk ve Işın Ötücü'ye teşekkür eden gazeteci Mustafa Oğuz, “Bundan sonra güvenlikçilerin basın mensuplarına daha fazla yardımcı olacağını sözünün verilmesi benim için yeterli. Umarım bu olay nedeniyle kimse ekmeğinden olmaz ve bundan sonra böyle olumsuzluklar yaşanmaz” ifadelerini kullandı.