CHP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri online basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kontrollü karantina başlatılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Tunç Soyer: İzmir'de kontrollü karantina başlatılması gerek

AYCAN KARADAĞ

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri Skype üzerinden online basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; koronavirüs salgınına karşı İzmir’de yapılan ve yapılacak çalışmalar konuşuldu. Toplantıda ayrıca basın mensuplarının da soruları cevaplandı.

Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasına destek olacaklarını belirterek, “CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partinin vekillerinin kurumsal dayanışmanın bir parçası olmak adına Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kampanyasına 1000 erzak paketiyle destek olacağız” dedi.

"REKTÖR, GEÇMİŞ YILLARDA AKP’DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPAN BİR KİŞİ"

Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının yararlanmaları adına yurt kiralaması sonrası Dokuz Eylül Rektörülüğü’nün bu adımı ‘ihtiyaç yok’ gerekçesiyle kabul etmemesine tepki gösterdi. Yücel, “Sayın Rektör, geçmiş yıllarda AKP’de Genel Başkan yardımcılığı yapan bir kişi. Burada biz birlik beraberlik ve gerçekten samimi dayanışma yakalamak ve salgınla mücadele etmek istiyorsak geçmişte ne yaşanmışsa yaşansın hangi ideolojiden olursa olsun tüm yöneticilerin bundan arınarak birlik beraberlik dayanışma duygusuna katkı koyması gerek. Umarım ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle yapılan yanlıştan vazgeçilir” diye konuştu.

Yücel son olarak, genelgeyle Valilikler başkanlığında oluşturulan kurula Tabipler Odası’nın dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

tunc-soyer-izmir-de-kontrollu-karantina-baslatilmasi-gerek-710516-1.

"GÜNLÜĞÜMÜZÜ HER GÜN PAYLAŞACAĞIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “ Bugünden itibaren yeni bir uygulama başlattık. Günlüğümüzü her gün paylaşacağız. O gün kaç haneye ulaştık, nerelere termal kamera takıldı, hangi sorunlar oldu, bunu her gün anlatacağız. Vatandaş en çok belirsizlikten tedirgin. Biz bunu şeffaflık, demokrasinin gereği olarak yapıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. Soru sormaya ihtiyaç duymadan her gün yaptıklarımızı görecekler” dedi.

"YURT MESELESİ GERÇEKTEN ÜZÜCÜ"

Soyer sözlerine söyle devam etti: “Yurt meselesi gerçekten üzücü. Kiraladığımız bir yere ‘böyle bir talepte bulunmadık’ cevabı verilmesi ve basınla paylaşılması gerçekten çok üzücü. Nasıl bir kibir anlamış değilim. İhtiyacınız olmayabilir ama nezaketen teşekkür edebilirsiniz. Bunu düşünmemek üzücüydü. Çok üzüldüm” ifadelerine yer verdi.

KONTROLLÜ KARANTİNA

Soyer, kontrollü karantinanın İzmir’de bir an önce uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Salgınla dünyanın mücadelesini görüyoruz. Görüyoruz ki salgın büyüyecek. O takdirde sağlık alt yapımız yatak sayılarımız kadrolarımız ekipmanımız yetersiz kalabilir. Sağlık sistemi çökebilir. Çöktüğü takdirde geri düşeriz mücadelede. Çağrımızın nedeni salgının yayılım hızını düşürmek. Aslında buna sokağa çıkma yasağı demek doru değil belki, bir kontrollü karantina denebilir. Şu saatte, derhal bir kontrollü karantina başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Sokağa çıkma yasağından çok kontrollü karantina. Bir an önce kontrollü karantina uygulamasına başlanması gerek” dedi.

"TÜRKİYE’NİN SAVRULDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, “Kontrolü karantina olmalı. Sokağa çıkma engellenmelidir. Yoksa salgının önüne geçmek mümkün olmayacak. Belediye başkanlarımız temizlik konusunda seferber oldu. Merkezi hükümetin kararlığı önemli. Bunu görmedik şuana kadar. Dayanışmayla umutla aşacağız. Türkiye’nin yönetilemediği savrulduğunu görüyoruz. Önümüzde çok zor günler var. Özellikle 3 hafta çok kritik. Biz İzmir’de, İzmir’in her karışını virüse karşı savunarak merkezi yönetim boşluğuna karşı savunarak az hasarla aydınlık günlerine kavuşturacağız” diye konuştu.