CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çeşme için önceliklerinin altyapı sorunu olduğunu açıkladı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çeşme’yi ziyaret ederek, Çeşme CHP Merkez Seçim Ofisi’ni açtı. Çeşme’de öncelikle altyapıyı tamamlayacaklarını söyleyen Soyer, “Çeşme’nin hala yarısından fazlasının kanalizasyonu yok. Kanalizasyonu tamamlama sözünü buradan siz Çeşmeliler’e veriyorum. Çeşme’yi medeni bir altyapıya […]

Tunç Soyer: Önceliğimiz Çeşme’nin altyapısı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çeşme için önceliklerinin altyapı sorunu olduğunu açıkladı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çeşme’yi ziyaret ederek, Çeşme CHP Merkez Seçim Ofisi’ni açtı.

Çeşme’de öncelikle altyapıyı tamamlayacaklarını söyleyen Soyer, “Çeşme’nin hala yarısından fazlasının kanalizasyonu yok. Kanalizasyonu tamamlama sözünü buradan siz Çeşmeliler’e veriyorum. Çeşme’yi medeni bir altyapıya kavuşturmaya söz veriyoruz. İzmir’de yağmur suyuyla ilgili sıkıntının Çeşme’de de yaşandığını biliyoruz. 2019’da 100 kilometre daha yağmur suyu ayırma kanal çalışması yapacağız. Böylelikle İzmir’de 630 kilometreye ulaşmış olacağız. Önümüzdeki 3 yıl içinde İzmir’in ve Çeşme’nin yağmur suyuyla ile ilgili hiçbir problemi kalmayacak” diye konuştu.

KAPALI PAZAR YERİ VE OTOPARK SÖZÜ

Çeşme’deki pazar yeri sorunu ile ilgili görüşlerini de açıklayan Soyer, “Çeşme’nin kapalı bir pazar yeri yok. Çeşme’de ve Alaçatı’da yapacağımız kapalı pazar yeriyle, hem pazarcımızın, hem de vatandaşımızın sıkıntısını çözeceğiz. Çeşmeliler hem kapalı pazar yerine, hem de otoparka kavuşacaklar” diye belirtti.

Çeşme’de turizm sezonunun kısalığı sorununa da değinen Tunç Soyer, “Çeşme, birkaç ay misafirlerini ağırlıyor. Ondan sonra yeni sezonu bekliyor. Biz, Çeşme’nin bu güzel güneşi, bu akvaryum kadar berrak denizi, bu yumuşak iklimi, bu kadim kültürü hayatımıza sokacağız. Turizmin o kadar çok enstrümanı var ki, sadece gastronomi desek, dünyada insanlar Akdeniz mutfağını, Akdeniz diyeti diye takip ediyorlar. Zeytinyağı ve sebze ağırlıklı bir mutfak. Zeytinyağını Uzak Doğu’da ilaç niyetine kullanıyorlar. Biz bunu turizm enstrümanına çeviremiyoruz. Olacak iş değil. Sadece Akdeniz mutfağı ile yapacağımız gastronomi turizmi, hikayeyi değiştirmeye başlayacak” diye konuştu.

“ÇEŞME’DE KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Çeşme’de butik kongre merkezi yapacaklarını açıklayan Soyer, “Bu kongre merkezi, dünyanın en prestijli organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Uluslararası ne kadar spor yarışması varsa, ne kadar uluslararası siyaset kongresi varsa, hepsine talip olacağız. Avrupa gençlik başkenti olacağız. Avrupa kültür başkenti olacağız. Aklınıza gelen ne kadar uluslararası organizasyon varsa, İzmir, Çeşme ev sahipliğini yapacak. Bunlar için mucizeler yaratmak gerekmiyor. Sadece kafayı kullanacağız, vicdanımızın sesini dinleyeceğiz, yatmayacağız, çalışacağız. Çok çalışacağız” diye anlattı.

“SAĞLIĞIN TURİZMİNİ MUTLAKA YAPACAĞIZ”

Çeşme’de mutlaka termal turizmin yapılması gerektiğini de ifade eden Soyer, “EXPO’ya aday olduğumuzda temamız; ‘herkes için sağlık’ idi. Sağlık dediğimiz, sadece tıp, medikal değil. Oradaki sağlık; iyi yaşama hali. Çünkü bu topraklarda biz, iyi yaşama hakkına sahibiz. Temiz doğamızla, pırıl pırıl havamızla iyi yaşama halidir, sağlıktan kastedilen. Özetle, sağlığın turizmini mutlaka yapacağız. Sağlık turizmi hem tıp turizmini içeriyor, hem de termal turizmi içeriyor” şeklinde konuştu.

Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı; “Biz bu memlekette iyi, güzel ne yaşıyorsak, Cumhuriyetle, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle yaşıyoruz. Ama bunu hala anlamayan, bilmeyenler var. Onun için Türkiye’den öyle güçlü bir ses vereceğiz ki, Cumhuriyet’i ve Mustafa Kemal’i öyle güçlü anlatacağız ki, İzmir öncülük edecek. İzmir bütün Türkiye’yi arkasına takacak, yepyeni bir dünyaya taşıyacak. Biz bunu yapacağız. Sözleri ve gözleri görüyorum. Eğer sözler ve gözler yalan söylemiyorsa 31 Mart’ta kazanacağız.”