İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası'ndaki Torbalı ve Tire ilçelerinin ardından Menderes'te de yatırımları yerinde inceledi, tarımsal kalkınma kooperatifini ziyaret etti. Soyer, "Bütün bu bölgelerimizdeki üreticilerimizin tarımsal kalkınma kooperatifi çatısı altında ürettiklerini İstanbul, Ankara'ya taşıyacağız" dedi.

Tunç Soyer: Üreticilerimizin ürettiklerini İstanbul ve Ankara'ya taşıyacağız

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe turlarını Küçük Menderes Havzası'ndaki Menderes'te sürdürdü.

Güne Menderes Belediyesi Özdere Hizmet Merkezi'nde bulunan Meslek Fabrikası Kurs Merkezi açılışı ile başlayan Soyer'e eşi Neptün Soyer, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile bürokratlar ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel eşlik etti.

Ataköy'de yurttaşlarla buluşan Soyer, karakılçık tohumu ile ilgili olarak, “Devletin verdiği taban fiyatın 2 mislinden satın alacağız” dedi.

tunc-soyer-ureticilerimizin-urettiklerini-istanbul-ve-ankara-ya-tasiyacagiz-860150-1.

Çevre il ve ilçelere yapılabilecek ürün alımları hakkında açıklamalarda bulunan Tunç Soyer, “11 büyükşehir belediye başkanı sık sık bir araya geliyoruz. Onlarla bu durumu konuştuk. İstanbul, Ankara daha çok tüketiyor. Biz üretiyoruz. Dedik ki, 'üretici ile tüketiciyi beraber buluşturalım. Biz size ürün gönderelim, siz de bunun pazarlamasını yapın'. Buna çalışıyoruz. Öyle bir hazırlığımız var bu yaza. Bütün bu bölgelerimizdeki üreticilerimizin tarımsal kalkınma kooperatifi çatısı altında ürettiklerini İstanbul, Ankara'ya taşıyacağız” dedi.

Menderes ziyaretleri kapsamında Değirmendere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret eden Tunç Soyer, CHP Menderes İlçe Başkanlığı'nda partililerle buluştu.

CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, destekleri için Soyer'e teşekkür etti. Soyer, İYİ Parti Menderes İlçe Başkanı Özdemir Makas'ı da ziyaret etti.