İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen saldırıdan kısa süre sonra Tünel civarında duyulan silah seslerinin nedeni belli oldu. Bir görgü tanığı, polisin 'şüpheli' olarak düşündüğü İ.E. isimli kadını vurduğunu söyledi.

Tünel'deki silah seslerinin nedeni belli oldu: Polis, bir 'şüpheliyi' vurmuş

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen saldırıdan kısa süre sonra Tünel civarından geldiği ifade edilen silah seslerinin nedeni belli oldu.

halktv.com.tr'den Hazar Dost'un haberine göre o sırada Tünel'de olan bir görgü tanığı, polisin ‘şüpheli’ olarak düşündüğü İ.E. isimli kadına ateş ettiğini ve vurduğunu ifade etti.

Görgü tanığı, kızıl saçlı kadının mekana gelip bira istediğini, bu sırada hareketlerinin ‘sarhoş’ gibi olduğunu belirtirken “Normal davranmıyordu. Telefonunu şarja takmıştı. Sonra kalkıp gitti, ben de arkasından koşup telefonunu unuttuğunu söyleyip verdim” dedi.

25-30 dakika sonra ‘şüpheli’ kadının geri döndüğünü aktaran tanık, çantası yanında olmayan kadının mekandan kalkıp füniküler hattına girdiğini söyledi.

TRAMVAYIN İÇİNDE ATEŞ AÇILDI

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 17.15’i gösterirken polis, kadına kimlik sordu. Kadın soruya yanıt vermedi. Kadının ellerinin cebinde olması polisin şüphelerini arttırdı. Ardından ikinci kere uyarılan kadına polis tramvay hattının içinde ateş açtı.

Vurulduğu halde istasyondan çıkan kadın, Asmalı Mescid’e doğru ilerledi. Bir üniversitede okutman olduğu öğrenilen İ.E, açılan ateşin ardından yere yığıldı. İ.E'nin hastanede tedavisi sürdüğü belirtildi.