CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yeğeni Bahattin Özal'ın şirketinin Murat Dağı'ndaki altın ve gümüş madeni projesine tepki gösterdi. Kasap, “Bu sefer de Kütahya’nın dağlarına göz diktiler” dedi

Turgut Özal’ın yeğeni gözünü Murat Dağı’na dikti!
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türkiye’deki su kaynaklarının yüzde 40'ına sahip olan ve birinci derece deprem bölgesinde yer alan Murat Dağı'nın altın gümüş madeni projesine kurban edileceğini söyledi.

Kütahya’nın Gediz İlçesinde yer alan ve Gediz Havzası için büyük bir öneme sahip olan Murat Dağı’nda Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yeğeni Bahattin Özal'ın sahibi olduğu Odaş Enerji'ye bağlı Anadolu Export Maden şirketi tarafından yapılması planlanan altın madeni çıkarılması işinin itiraz davalarının kazanılmasıyla engellendiğini belirten Kasap, Kütahya Murat Dağı'nda altın madeni girişiminde bulunan şirketin 5 yıl sonra bu kez “altın gümüş madeni kapasite artırımı tesisi” kurmak için başvuruda bulunduğunu söyleyerek, “Bu girişime izin vermeyeceğiz” dedi.

Anadolu Export Maden şirketinin “altın gümüş madeni kapasite artırımı, pasa döküm ve kırma eleme tesisi” projesi için 18 Kasım (bugün) tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı düzenleneceğini ifade eden Kasap, projeye tepki gösteren yöre halkının eleştirilerinin dikkate alınmasını ve ilgili şirketin bu Murat Dağı’ndan elini çekmesini söyledi.

Gediz Havzasının geleceğinin yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Kasap şöyle dedi:

“Kütahya’ya fabrika yapmayanlar, istihdam yaratmayanlar, Kütahya’yı görmezden gelenler özelleştirmelerde olduğu gibi bu seferde Kütahya’nın dağlarına göz diktiler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle Kütahya’nın dağlarına göz dikenler biz, “Murat Dağı’nda gerçekleşen termal turizmin yok olmasına, bölgede yaşayan insanların sağlığının bozulmasına, çevrenin kirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. İlgili şirketin başvurduğu her ÇED girişimi için mücadele etmeye devam edeceğiz.”