Turgutlu’nun etkinlik bütçesi depremzedeye

BirGün EGE

Turgutlu Belediyesi Meclisi Maraş’ta meydana gelen, 10 ili etkileyen depremler sonrasında yeni kararlar aldı. 2023 yılı içindeki tüm etkinlikler iptal edilirken, ayrılan bütçe depremzedeler ve Turgutlu’daki deprem araştırmaları için kullanılacak.

Alınan kararları açıklayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bu yıl içerisinde yapılması planlanan bütün etkinliklerin iptal edildiğini söyledi.
Akın, etkinlikler için ayrılan bütçenin deprem bölgesindeki yurttaşlara ve deprem konusunda Turgutlu’da yapılacak araştırmalar ve yatırımlara aktarılacağını belirterek şu bilgileri verdi:


“Meclis üyelerimizle birlikte kararlar aldık. Resmi ve dini bayramlar ile kurtuluş günlerini etkinliklerle kutluyorduk. Bu yıl yapacak olduğumuz etkinliklerin tamamını iptal ettik. Etkinliklerimize ayırdığımız yaklaşık 4-5 milyon liralık bütçeyi, deprem bölgesinde zarar gören yurttaşlarımıza ve deprem bölgesi olan Turgutlu’da yapacak olduğumuz araştırmalar ve yatırımlarla ilgili değerlendireceğiz. 5 kişilik bir deprem komisyonu oluşturduk. İzmir, Elazığ ve sonrasında Kahramanmaraş’ta ve bölgede yaşanan depremden sonra işimizi hiç ötelemeden, deprem bölgesinde olduğumuzun farkına vararak ve bu acıları unutmayarak Turgutlu’daki hemşehrilerimizin sağlığıyla ilgili kararlar alacağız, çok hızlı adımlar atacağız.”

Turgutlu’nun çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirten Akın, “Turgutlu’da belki de tarihindeki en yüksek miktarda yardım toplandı. Şu ana kadar 51 TIR malzememiz, yardım bölgesine gitti. Turgutlu, çok güzel bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah bundan sonra nakdi yardımlarla oradaki yaraları saracağız. Direkt hedefe yönelik hamle yapmak istiyoruz. İnşallah bu niyetimiz de gerçekleşir” dedi.