Turhan Selçuk çizgi kahramanları heykelleri Şişli'de

Şişli Belediyesi, sanatçı Hasan Fehmi Hızal’ın Türk mizahının en önemli isimlerinden Cumhuriyet Gazetesi çizeri Turhan Selçuk'un eserlerini yorumladığı “3. Boyutta Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor. Tüm zamanların ilk karikatür heykellerinden oluşan sergi, 14 Ocak’a kadar Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilecek.

Şişli Belediyesi Sanat Galerisi, Hasan Fehmi Hızal’ın 3. Boyutta Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturuyor. Hızal’ın Türk mizahının en önemli isimlerinden Cumhuriyet Gazetesi çizeri Turhan Selçuk'un eserlerini yorumladığı sergi, tüm zamanların ilk karikatür heykellerinden oluşmasıyla dikkat çekiyor.

Hızal, Turhan Selçuk'un çizgi kahramanlarına hayat verdiği bronz ve krom heykellerinde siyasi aktörleri de farklı bir bakış açısıyla irdeliyor.Heykel sergisi 14 Ocak’a kadar ziyaret edilebiliyor.

Hasan Fehmi Hızal hakkında

1957 yılında Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde doğan Hızal, ilk resim çalışmasına Köy Enstitülü eğitimci olan babasının gözetiminde başladı. Lise döneminde Esin Avgan ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi çıkışlı Sezai Çakmakçı'nın öğrencisi oldu.12 Eylül 1980’de tarihinde tutuklanan sanatçı, uzun bir gözaltı sürecinden sonra serbest kaldı. Ardından ikinci kez gözaltına alınan Hızal, aynı dönemde Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Lisans Eğitim Programı'nı kazandı. "Prof. Dr. Neşet Günal Atölyesi"nde öğrenime başladı.

Merkezi Trabzon'da bulunan Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği (KPSD)'nin kurucuları arasında yer alan Hızal, bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığı KPSD'nin, başkanlık görevinde de bulundu. On sanat derneğinin birleşiminden oluşan Trabzon Sanatevi Derneği'nin dönem başkanlığını da üstlenen sanatçı, bu derneğin sekreterlik görevini de yürüttü.Hali hazırda endüstriyel ve artistik tasarım çalışmalarını Trabzon'daki atölyesinde sürdüren Hasan Fehmi Hızal, 2010 yılından bu yana merkezinde karikatür sanatçısı Turhan Selçuk'un bulunduğu "Bütün Zamanların İlk Karikatür Heykelleri" çalışmasını da yürütüyor.