İstanbul'da turistik şehir turu yapan otobüs firma yetkilileri, sözleşmeleri bittiği için kendilerini Sultanahmet Meydanı'ndan tahliye eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Turistik otobüs firmasından İBB'ye suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmesi biten firmayı tahliye etmek için harekete geçti.

Zabıta ekipleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları arasında Sultanahmet Meydanı'nda arbede yaşandı.

Sözleşmelerinin devam ettiğini öne süren firma yatkilileri İBB hakkında suç duyurunda bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan firmanın avukatı Abide Birsen, “Bizim elimizde İETT’nin pandemi sonuna kadar çalışmadığımız sürenin de bu süreye ekleneceğini erişkin dolayısıyla sözleşmemizin devam ettiğine ilişkin yazılarımız var. Bunların hepsini, tamamını görmezden gelip tahliyeyi zabıta eli ile yapmaya çalıştılar. Devam eden davalar var biz de gittik suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

2 tane çalışanlarının darp edildiğini iddia eden avukat Abide Birsen, “ Bu arada 2 tane çalışanımız darp edildi. İstanbul’un göbeği Sultanahmet Meydanı’nda turistlerin gözü önünde bizim çalışanlarımız darp edildi. Bunu da sosyal medyada zaten videoları var. Biz bu konuya müsebbib olan herkes ile alakalı suç duyurusunda bulunduk. Memur suçudur, bu talimatı verende bunu yapanda cezalandırılacak. Onun dışında bizim duraklarımız hale bize aittir. Müvekkil firmam işine devam edecektir. Müvekkillerim uluslararası Londra merkezli bir firmadır. Hukuka aykırılığın tebdil kararı ile durduracağız” şeklinde konuştu. (İHA)