Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’da yaptığı, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” ifadelerine tepki yağdı.

‘Turistin görebileceği herkesin aşılanacağı’ açıklaması ardından Çavuşoğlu’na tepki yağdı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’da yaptığı aşı hakkındaki açıklamaya sosyal medyadan tepki yağdı.

Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı ortak basın toplantısında, Türkiye’nin turizm sezonundan önce koronavirüs salgını konusunda güvenli hale getirileceğini ifade etti. Çavşoğlu, “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık. Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.

SELÇUK TEPELİ: KOLAY UNUTALACAK LAFLAR DEĞİL

FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli, de bugünkü ana haber yayınında Çavuşoğlu'na sert tepki gösterdi. Tepeli, Bu sözün mizahi, ironisi olmaz çok zor. Son zamanlarda sık sık bu türden aşağılanmalarla karşılaştığımız oluyor ve elbette kolay kolay unutalacak laflar değil. Bu çok ayıp, çok ayıp. Ülkesinin insanına böyle bakan bir kimsenin dış politikada Türkiye'nin hakkını hakkıyla savunabileceğini ben zannetmiyorum. Bu büyük milletin görebileceği ortamlarda böyle laflar etmeseler iyi olur. Kendi insanına saygı göstermeyen dünyadan itibar göremez" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun bu sözleri sonrasında sosyal medyadan tepki yağdı. “Turist” ve “Çavuşoğlu” ifadeleri Twitter’da Türkiye’nin en çok konuşulan başlıkları arasına girdi.

Çavuşoğlu’na yönelik tepkilerden bazıları şöyle: