Turizm anlayışımızı yenilememiz gerekiyor

BİRGÜN/İZMİR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çağrıda bulunan Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Bu olumsuz süreci, turizm anlayışımızın artık değişmesi için olanak olarak görüyoruz. Yıllardır 'Her Şey Dahil' sisteminin ülkemiz turizmine verdiği zarar ortada” dedi.

Türkiye’de turizmin ilk başladığı yer olan Kuşadası'nda yerel yönetim ve turizm paydaşları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a çağrıda bulundu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve sektör temsilcileri, dünyada turizm alanında beklenen değişime ülkemizin ayak uyduramaması halinde yaşanan sağlık felaketinin Türkiye açısından turizmde ciddi bir ekonomik krize dönüşeceğine dikkat çekti.

HER ŞEY DÂHİL SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMELİ

Salgın hastalık nedeniyle turizm sektöründe yaşanan krizin fırsata çevrilebileceğini ifade eden Günel, “Bu olumsuz süreci, turizm anlayışımızın artık değişmesi için olanak olarak görüyoruz. Yıllardır 'Her Şey Dahil' sisteminin ülkemiz turizmine verdiği zarar ortada.. Geçmiş yıllarda kentimize gelen yerli ve yabancı turistleri görmeden günü siftahsız kapatan esnafımız için artık bu anlayışın sürdürülebilir bir yöntem olmadığı ortada. Çünkü turist ülkemize geldiğinde tatil süresini otelinden dışarı çıkmadan tamamlayıp geldiği yere geri dönüyor. Gelirin eşit paylaşılmasına müsaade etmeyen bu acımasız sisteme Türkiye'de de son verilmesi için bakanlığın harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

KUŞADASI TURİZM SEZONUNA HAZIR GİRECEK

İlçenin sahip olduğu yolcu limanı sayesinde Türkiye'de kruvaziyer turizminin başkenti konumunda olduğunu belirten Günel, “Kuşadası bu özelliğinin dışında konaklamalı turizm alanında da çok önemli bir destinasyon alanı. 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından görevi devralmamızla birlikte kentte turizm seferberliği başlattık. 2020 sezonu hazırlıklarımıza şehrin 30 yıldır eskiyen alt ve üst yapısını yenileyerek başladık. Böylece ilçemizin gelecek 20 yılını teminat altına aldık” dedi.