Antalya’da düzenledikleri basın açıklamasıyla turizm işçilerine ilişkin tutum ve pandemi tedbirlerine tepki gösteren turizm işçileri Dayanışması, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya çağırdı.

Turizm işçilerinden Bakan Ersoy’a istifa çağrısı

Kafe - bar emekçileri Antalya’da düzenledikleri basın açıklamasıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya çağırdılar.

Boş sahillerin sorumlusunun işçiler olmadığı ifadelerine yer verilen açıklamada, işçiler adına konuşan Cafer Yelsali, “Kültür ve Turizm bakanlığı sitesinden, iğrenç bir video paylaşılmış, turizm emekçileri kendi ülkemizde ‘damgalı köle’ yapılmak istenmiştir. Türkiye Turizm Geliştirme ve Kalkındırma Ajansı üzerine atılmak istenen bu suçun, bizzat Bakan’ın bilgisi olmadan böyle bir paylaşım yapılmayacağını, böyle bir reklam çekilmeyeceğini biliyoruz. Harcanan her kuruşun hesabı verilmelidir! Bu şekilde, kötü yönetimi unutturup, turistlerin gelmesini sağlayamazsınız! Bizler sizlerin her istediğini yapacak köleler değiliz” ifadelerini kullandı.

Turizm İşçileri Dayanışması tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Turizm sezonu her yılın nisan ayı ile birlikte açılmaya başlar. Kültür ve Turizm Bakanı bunu iyi bildiği için, durmadan tarihler atmaktadır. 15 Nisan, 15 Mayıs, 17 Mayıs, 1 Haziran tarihleri bu güne kadar tutmayan verdiği tarihler olmuştur. Bu tarihlerin tutmaması, tamamen çok kötü yönetilen pandemi yasaklarıdır.

turizm-iscilerinden-bakan-ersoy-a-istifa-cagrisi-882729-1.

'BİZLER SİZLERİN HER İSTEDİĞİNİ YAPACAK KÖLELER DEĞİLİZ'

Bu tarihler tutmadığı gibi, Kültür ve Turizm bakanlığı sitesinden, iğrenç bir video paylaşılmış, kendi ülkemizde “damgalı köle” yapılmak istenmiştir. Türkiye Turizm Geliştirme ve Kalkındırma Ajansı üzerine atılmak istenen bu suçun, bizzat Bakanın bilgisi olmadan böyle bir paylaşım yapılmayacağını, böyle bir reklam çekilmeyeceğini biliyoruz. Harcanan her kuruşun hesabı verilmelidir! Bu şekilde, kötü yönetimi unutturup, turistlerin gelmesini sağlayamazsınız! Bizler sizlerin her istediğini yapacak köleler değiliz!

En çok turist gelen ülkelerin çeşitli yasaklar getirmeleri üzerine, Kültür ve Turizm bakanı bu ülkelere çeşitli ziyaretler düzenlemiştir. Fakat eli boş dönen Kültür ve Turizm Bakanı, geri dönüşte sadece umut pazarlamaya çalışmıştır. Bu ülkelerin tavrının, savaş makinaları satışları üzerinden düşüncesizce, beceriksizce yönetilmiş dış politika ile ilgili olduğunu biliyoruz.

Suç örgütü lideri ile kol kola gezenler, turizm sektöründeki mafya patronların, mafya müdürlerin de arkadaşlarıdır. Rixos otelde öldürülen Burak Oğraş cinayeti bunun kanıtıdır. Burak Oğraş cinayeti aydınlatılana kadar takipçisi olacağız.

'ŞARTSIZ EKONOMİK DESTEK İSTİYORUZ'

Bahsettiklerimiz bugün itibariyle turizm sezonunun açılmamasının sebebidir. Sezon açılmaması bizlerin açlık sebebidir. Bizler, askıdaki otel çalışanları, acente çalışanları, rehberler koşulsuz şartsız ekonomik destek istiyoruz!

Artık turizm işçileri yalnız kalmayacak! Turizm işçileri köle olmayacak! Turizm işçileri dayanışması ile güçlüdür! Tüm turizm sektöründe çalışan arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin gücümüzü birlikte büyütelim!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!Yaşasın gücümüz, yaşasın dayanışmamız!”