Turizm sektörüne can suyu

EKONOMİ SERVİSİ

Rusya, Türkiye’ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı aldı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, “Türkiye’yi ziyaret eden Rus uzman heyetinin hazırladığı rapor temelinde, 22 Haziran itibarıyla Türkiye’ye tüm uçuşları tekrar başlatma kararı alındı” ifadelerini kullandı. Türkiye’de hizmet sektöründeki tüm çalışanlara yönelik aşılama kampanyasının organize edildiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı, “Otel çalışanlarında aşılananların oranı yüzde 60 ila 90’a varıyor” diye ekledi.


Öte yandan Antalya’da bir otelin açılışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm sektöründe KDV desteğinin uzatılması konusunu pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı’nda tekrar masaya yatıracaklarını belirtti. Erdoğan, “Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa’nın ardından Rusya’nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu sürecin daha da hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edeceğiz” ifadelerini kullandı. Turizm sektörüne verilen KDV desteğine de değinen Erdoğan, “KDV noktasındaki desteği de haziran sonuna kadar uzattık, herhalde yeter” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu konudaki talebini aktaran Erdoğan, “Mehmet Bey, ‘1 ay daha uzatalım’ diyor. Şimdi pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Kabine Toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız” şeklinde konuştu.

SEKTÖR CANLANACAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başaknı Ülkay Atmaca, “En çok turist tedariki yaptığımız ve yegâne pazarımız Rus pazarı. Rusya’nın açılması demek Türkiye’deki özellikle Antalya’daki Türkiye’de daha doğrusu turizm hareketinin çok hızlı şekilde yayılması demek” dedi.

2019’un Ekim ayından beri açık olmayan, iş yapamayan otellerin olduğunu aktaran Atmaca, “Tesislerin yeniden açılması, insanların işinin başına dönmesi en büyük hayalimizdi. Bu da yavaş yavaş oluyor” dedi.