Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle turizm sezonu da başladı. Tatil yerlerindeki fahiş fiyat artışları tartışma konusu oldu

Turizm sezonu fahiş zamlarla açıldı

Temmuzdan itibaren iç turizmde hareketliliğin artacağı tahmin ediliyor.

Sahillere giden sayısı geçmiş yıllara göre bu yıl biraz daha az görünüyor. Her ne kadar sayı düşük olsa da her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin kıyı bölgelerinde faaliyet gösteren lüks plajlar ve otellerdeki yüksek fiyatlar, yeniden gündem olmaya başladı.

Dün Bodrum’da faaliyet gösteren çok ünlü bir otel markasının Blue Beach isimli plajında 1.5 porsiyon döner için yaklaşık 350 TL, bir fincan Türk kahvesi için de yaklaşık 50 TL ücret alındığı ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, birçok plaj sosyal mesafe kuralını uygulayabilmek için şezlong sayılarını düşürürken, konaklama yapmadan plaj kullanımı için dışarıdan müşteri alan otellerin büyük bir kısmı da bu uygulamalarına son verdi.

KİŞİ BAŞI 550 TL, SADECE DENİZ İÇİN

* Bodrum’da bulunan Maçakızı plajında girişte herhangi bir ücret alınmazken, orada denize girmek isteyenlerin günlük kişi başı 550 TL’lik harcama yapması gerekiyor. Açık büfeden yararlanmak isteyenlerin kişi başı 350 TL ödemesi gerekiyor.

* Alaçatı’da bulunan Biblos Resort Alaçatı isimli otelin plajından ise günlük olarak yararlanılabiliyor. Eğer otelde konaklamayacak ve sadece plajı kullanacaksanız ödemeniz gereken kişi başı ücret 400 TL. Bu fiyata şezlong, şemsiye ve havlu dahil. Ayrıca bir tane de kokteyl veriliyor. Eğer otelin yeme-içme imkanlarından yararlanılacaksa lahmacun için 100 TL, pide için 100-120 TL, hamburgerler için ise 90 ile 100 TL arasında ücret talep ediliyor.

* Bodrum'daki Miya Beach için giriş ücreti 100 TL olarak belirlenmiş. Ancak 1 Temmuz’dan itibaren fiyatlar değişecek. Eğer iskelede yataklı şezlong isterseniz 350 TL ücret talep ediliyor. Şu anda deniz içinde 6 kişilik bir locanın fiyatı 1500 TL civarında. Eğer 1 Temmuz’dan sonra bu locadan yararlanmak isterseniz 6 kişi için ödemeniz gereken ücret 3 bin TL olacak. Pizza, pide ve hamburger fiyatları da 70 ile 150 TL arasında değişiyor.

Tatil beldelerindeki birçok plajda da benzer fiyatlandırmalar mevcut.