Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin Iğdi, 'Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin?' ifadelerini kullanarak doktorları hedef alan Konya Kayalar Cami imamı Ahmet Gür'ü ziyaret etti.

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den doktorları hedef alan imama ziyaret

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Kardiyolog Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından 2 günlük iş bırakma kararı alan doktorları hedefine alan Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür'ü, Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin Iğdi ziyaret etti.

Cumhuriyet'in haberine göre; Iğdi ziyareti, "Uğramış olduğu haksız linç, yaşamış olduğu sıkıntıya rağmen beni evinde misafir ederek ağırlayan, ikramda bulunan ve neşesinden, devlete sadakatinden, millete sevgisinden, kuruma saygısından ve devletin tüm kurumlarında çalışan memur ve amirlere hürmetinden hiçbir şeyi kaybetmeyen değerli kardeşim meslektaşım ve üyem Kayalar camii imam hatibi [ Ahmet Gür ] kardeşime teşekkürlerimi bir borç bilirim" ifadeleriyle duyurdu.

İmam Ahmet Gür, 8 Temmuz'da medyaya yansıyan cuma hutbesindeki skandal konuşmasında şunları söylemişti:

“Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var. Tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir; daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı, kadın cinayetleri… Televizyonlarda gösterile gösterile kadın cinayetleri çoğaldı. Bu neyi getirir. Sen hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, doktor da dedi ki ‘Bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun.”

Hakkında soruşturma başlatılan imam Gür, açığa alınmıştı.