Türk-Eğitim-Sen Karaman Şube yöneticilerinin AKP’li Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık Ak’a verdiği listeye göre üniversitede görevlendirmeler yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan sendika listeyi doğrulayarak, “Evet, listeyi biz verdik; logomuzla, imzamızla vermeye de devam edeceğiz” denildi.

Türk-Eğitim-Sen, üniversitedeki atamalar için verdikleri listeyi savundu

Akademik kadrolara ilişkin kişiye özel ilanlarla gündeme gelen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu'na bağlı Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Necati Batur'un, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık Ak'a kendi imzası ve kaşesi bulunan bir talep listesi verdiği ve üniversite personelinin atanmasının listeye göre yapıldığı ileri sürülmüştü.

Akademisyenler, listedeki isimlerin birer birer atandığını belirterek göreve getirilen isimleri şu şekilde açıklamıştı:

“Prof. Dr. Gizem Saygılı, dekanlık talep etmiş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü yapılmış. Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Dalkılıç, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü talep etmiş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı yapılmış. Memur Özlem Terlemez, sekreterlik talep etmiş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sekreteri yapılmış.”

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2007'den bu yana Rüstem Ağa çiftliği gibi kullandığınız KMÜ'de size biat etmemiş liyakatli insanların da yönetim birimlerinde görev almaya başlaması mı karnınızı ağrıttı? Evet, listeyi biz verdik; logomuzla, imzamızla vermeye de devam edeceğiz.

Liyakat sahibi, dürüstlüğüne, çalışkanlığına kefil olduğumuz bu arkadaşlarımızın isimleri onların bilgisi ve isteği dışında, yönetimimizin takdiriyle sürecin içerisine dahil edildi. Çünkü bizim sendikacılık anlayışımızda görev istenmez, layık olana görev teklif edilir.

Spor Bilimleri Fakültesinde bir kimya profesörü 6 yıl dekanlık yaparken etik oluyor da aynı fakülteye spor bilimci bir doçentin dekan yardımcısı olması mı liyakatsizlik?

İsimlerini zikrettiğiniz üç arkadaşımız da ehliyetli, liyakatli ve yıllarca KMÜ'ye hizmet etmiştir. Bu arkadaşlarımızın bilgisine, çalışkanlığına, dürüstlüğüne kefiliz ve KMÜ'ye değer katacaklarına inancımız tamdır.”

“SIRTINIZDAKİ KUL HAKLARI SİZİNLE HAK SAHİBİ ARASINDADIR”
Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde Eğitim Bir Sen'in referansıyla birçok atama yapıldığı belirtilen açıklama şöyle:

“Kurum içerisinde liyakatli, ehliyetli, çalışkan, KMÜ'ye değer katabilecek onca personel varken liyakati hiçe sayarak EBS referansıyla kurum dışından fakülte sekreterliğine, daire başkanlığına; şeflikten fakülte sekreterliğine; memurluktan daire başkanlığına, memurluktan fakülte sekreterliğine, teknikerlikten şube müdürlüğüne, müftülükten önce fakülte sekreterliğine sonra daire başkanlığına, Konya Tarım Kredi'de mühendislikten Diş Hekimliği Fakültesi Sekreterliğine, Konya Meram Belediyesinden Tıp Fakültesi Sekreterliğine, Ereğli Belediyesinden Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına,

Göreve getirilen arkadaşların ortak noktaları ehliyetsiz, liyakatsiz ve EBS'li olmaları –ha bir de – Konya'dan gelip gitmeleridir. (Haftada birkaç gün, lütfederlerse dört gün, beş gün geldikleri vaki değildir.)

Bu arkadaşlar, Rektör Bey'in girişimleri sonucu hafta içi Karaman'da kalmaya başlamışlardır. Kadro dağıtımında hakkını yediğiniz idari personel ve akademisyenden hiç bahsetmiyoruz. Sırtınızdaki kul hakları sizinle hak sahibi arasındadır.”