Türk-İŞ 3’üncü Bölge Temsilciliği Hayrettin Çakmak, pandemiden dolayı sanayi bölgelerinde herhangi bir işten çıkarma yapılmadığını iddia etti. Sendikalı fabrikalarda sendikasız fabrikalara göre hem üretimin hem de kalitenin arttığını dikkat çeken Hayrettin Çakmak, “İşçi cebi ve kafası rahatsa işin kalitesi ve verimi de artar” dedi.

Türk-İş 3’üncü Bölge Temsilcisi Çakmak iddia etti: Pandemiden dolayı işten çıkarma yok

Aycan KARADAĞ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 3’üncü Bölge Temsilciliği’ne Hayrettin Çakmak atandı. Göreve gelmesinin ardından basınla bir araya gelen Çakmak, sendika faaliyetleri ve örgütlenme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Görevi gelir gelmez ilk iş olarak bölge ziyaretleri yapmaya başladıklarını aktaran Çakmak, “İzmir sanayi alanlarını gezdim. 150 bin üyemiz var, 6 ilden sorumluyuz. Şube ziyaretlerimizi yaptık. Soma’dan başlayarak İzmir şubeleri ve illere çıktık şimdi. Muğla Yatağan bölgesini, Denizli ve Aydın Bölgesini ziyaret ederek bölge faaliyetleri hakkında bilgi topladık. Önümüzdeki hafta Uşak ve Manisa bölgelerini ziyaret edeceğiz. Aynı zamanda bürokrasiyi ziyaret edeceğiz. Bizim için en önemli sanayi bölgelerini dolaşacağız. Tek sloganım var örgütlenmek bölgemizde örgütlenmemiz gerekiyor. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızı sendikalı olmayı gayret edeceğiz” diye konuştu.

‘SENDİKALI FABRİKADA KALİTE VE VERİMLİLİK ARTIYOR’

Sendikalı fabrikalarda sendikasız fabrikalara göre hem üretimin hem de kalitenin arttığını dikkat çeken Çakmak, bunun sebebinin ise işçinin hem cebinin hem de kafasının rahat olmasından kaynaklandığını belirterek, “Sendikasız fabrika yüzde 65-70 potansiyelle başlar ama sendikalı bir iş yerinde bu oran yüzde 90’lar seviyesine çıkar. İşçinin kafası rahat olduğu sürece işin kalitesi artar. Bir sendika bir iş yerine girdiği an kalite ve verimlilik yüzde 90’lara çıkar. İşçi cebini rahatlatırsa işin kalitesi ve verimini artırır” dedi.

‘ÖRGÜTLÜ OLDUĞUMUZ ALANLARDA SIKINTI GÖRMEDİM’

Çakmak, şunları kaydetti: “Gezdiğimiz ve örgütlü işyerlerimizde işçi çıkartma şu ana kadar yok mevcut koruyoruz. Pademi nedeniyle örgütlü olduğumuz yerlerde sıkı tedbirler alınmış. Fabrikalarda büyüme var. Bir sıkıntımız yok işten çıkartma yok. Ege bölgesinde örgütlü olduğumuz alanlarda sıkıntı görmedim. Görmeden de inşallah bu kışı atlatırız.”