AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, görüşmenin detaylarını Hürriyet yazarı Hande Fırat'a anlattı. Fırat'ın köşesinden aktardığına göre, Atalay, Erdoğan'ın durumun farkında olduğunu belirterek, "Zam için 'var' da demedi, 'yok' da. Ama dikkatle dinledi" dedi.

Türk-İş Başkanı, Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını açıkladı: Zam için 'var' da demedi, 'yok' da
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Haziran günü Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Yaklaşık iki saat süren görüşme, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Görüşmenin detayları Hürriyet yazarı Hande Fırat'a anlatan Atalay, "Sokakta yaşadıklarımı, insanların anlattıklarını aktardım. Ekonomik sıkıntı vatandaşın artık boğazına gelmiş. ‘Bir an evvel asgari ücretliye, işçi emeklisine, dar sabit gelirliye, işsize düzenleme gerekiyor; nefes alacakları, onlara oksijen olacak bir düzenleme lazım’ dedim. Bu kadar net söyledim. Çünkü ocak ayındaki zamlar bir işe yaramadı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın durumun farkında olduğunu belirten Atalay, "Zam için ‘var’ da demedi, ‘yok’ da. Ama dikkatle dinledi" diye konuştu.

"ENFLASYON İLE MÜCADELE ŞART"

"Zam yapıp enflasyon da böyle artmaya devam ederse zam yapmanın da manası olmaz. Enflasyonla mücadele mutlaka şart" diyen Atalay, şöyle devam etti:

"Tahammül kalmadı. İktidar ve muhalefet enflasyonla birlikte mücadele etsin. Sonra sandıkta kim kime istiyorsa oy versin. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması için bakanın çağrıda bulunması yeterli. Yazılı olmayan bir hukuk kuralı vardır; hukuk kadını, emeği, devleti korur. İşte maalesef bu sistem bozuldu. Patronlar istedikleri gibi karar çıkarıyorlar."

Hande Fırat'ın "nasıl bir düzenleme yapılmalı, zam oranı ne olmalı" sorusuna yanıt veren Ergün Atalay, “İdeal olanı enflasyonun yansıtılmasıdır” dedi.

"YAPMAZLARSA, ARALIK'A KADAR NE ASGARİ ÜCRETLİ TAHAMMÜL EDER NE DE HÜKÜMET"

Atalay, "zam ya da bir düzenleme yapılmazsa ne olur" sorusuna karşılık ise şunları dile getirdi:

“Bugün mesele sokağa çıkmak değil. Önemli olan üzüm yemek. Kırmadan, dökmeden elimden gelen müzakereyi sonuna kadar yapacağım.

Müzakere ve mücadeleyi beraber yapacağım.

Ok yaydan çıktı. Bir iyileştirme yapmak zorundalar. Yapmazlarsa aralık ayına kadar ne asgari ücretli tahammül eder ne de hükümet."