Türk Lirası’nın değer kaybı, Edirne’yi Bulgarlar ve Yunanlar için oldukça avantajlı bir nokta haline getirdi. Yılın ilk üç ayında komşu ülkelerden Edirne’ye 500 binden fazla turist geldi. Böylece kent, nüfusundan fazla turist ağırladı. Edirne’ye ayrıca Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan’tan gelen turistlerin de akınına uğruyor. Bugün bir Bulgar Levası, yaklaşık 8,30 TL ediyor.

Türk Lirası eridi, Balkan halkları doyasıya alışveriş için Edirne’ye yöneldi

Tarihi değer kayıpları yaşayan Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında erimeye devam ederken, bu durum Edirne’ye turist akını yaşanmasına neden oldu. Yılın ilk 3 ayında 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist, doyasıya alışveriş için kente geldi.

Nüfusundan fazla turist ağırlayan Edirne'de, bu hafta sonu da turistlerin alışveriş izdihamı vardı.

Son günlerde Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan'dan da Edirne'ye alışverişe gelen turistler, otellerde konaklamayı tercih ediyor.

İHA’nın aktardığına göre cuma günleri sabahın erken saatlerinde Edirne'ye gelen binlerce turist, geceleri otellerde konaklayarak gündüzleri de alışveriş yaparak pazar akşam saatlerine kadar tüm ihtiyaçlarını Edirne'den karşılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca açıklanan verilere göre, Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 186,52 arttı. En çok turist ağırlayan iller arasında İstanbul birinci olurken, merkez nüfusu 153 bin olan Edirne'de ikinci sırada yerini aldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda, Edirne’ye yılın ilk 3 ayında sınır kapılarından 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist giriş yaptı.

ALIŞVERİŞ TORBALARINI TAŞIYAMIYORLAR

Çoğunluğu Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarından oluşan Balkan ülkelerinden gelen binlerce turist, bu hafta da Edirne'ye akın etti.

Cuma günü sabahın erken saatlerinde Edirne'ye gelen ve soluğu Ulus Pazarında alan turistler, adeta çılgınca alışveriş yaptı.

Geceyi otellerde geçiren turistler, Cumartesi ve Pazar günleri de alışverişlerini sürdürdü. Giyecekten yiyeceğe hemen hemen tüm ihtiyaçlarını Edirne'den karşılayan turistler, aldıklarını taşımakta güçlük çekti.

Bugün bir Bulgar Levası, 8,30 TL’ye karşılık geliyor.