Türk Lirası, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” açıklamasından bugüne yüzde 10,2 daha değer kaybetti.

Türk Lirası, Nebati’nin ‘en değersiz noktada’ dediği günden bugüne yüzde 10 daha değer kaybetti

EKONOMİ SERVİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değersizliğine dair yaptığı tepki çeken açıklamanın üzerinden geçen sürede TL yüzde 10,2 daha değer kaybetti.

Dolar/TL, yaklaşık bir hafta boyunca sınırında gezindiği 16 TL’yi dün itibariyle aştı. Kur, bugün 16,32 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Merkez Bankası’nın firmaları arayıp dolar bozdurmalarını ‘rica’ ederek kura müdahale etmeye çalıştığına dair bilgiler de kamuoyuna yansıdı.

Dolar/TL kurunun geldiği aşama, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçen mart ayında yaptığı açıklamayı akıllara getirdi.

Nebati, 21 martta yaptığı açıklamada, kur korumalı vadeli mevduat uygulamasının devam edeceğini belirterek, “Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” demişti.

Ancak gelişmeler, Nebati’nin ‘rahat olun’ telkinin aksine seyretti.

Bakan Nebati’nin açıklama yaptığı gün olan 21 martta 14,80 TL seviyesinde olan dolar, bugün 16,32 seviyesinden işlem görüyor. Yani aradan geçen 65 günde Türk Lirası, Nebati’nin iddiasının tersine yüzde 10,2 daha değer kaybetti.